Onafhankelijke zorgverzekeringsvergelijker die mensen wel eerlijk adviseert hard nodig

Nog nooit zijn er zoveel mensen overgestapt naar een andere zorgverzekeraar als in deze overstapronde. Nog nooit hebben vergelijkingssites zoveel geld opgehaald door diezelfde mensen een gesponsord advies te geven. Daarmee worden door deze sites jaarlijks tientallen miljoenen verdiend. Geld dat door de premiebetaler is opgebracht en dat voor de zorg bestemd had moeten zijn. Laten we gaan zorgen voor een vergelijker die wel onafhankelijk is, eerlijk adviseert en miljoenen aan premiegeld bespaart.

Veel premiegeld naar vergelijkers

In de laatste weken van het jaar kunnen mensen van zorgverzekeraar wisselen. Vergelijkingssites spelen een steeds belangrijkere rol in die periode en zijn inmiddels verantwoordelijk voor zo’n beetje de helft van alle overstappers. De macht van deze vergelijkers is inmiddels zo groot, dat wie als zorgverzekeraar bovenaan staat met de gehele winst naar huis gaat. Voor die positie legt de zorgverzekeraar een flink bedrag neer. DSW betaalt trouwens geen cent. Het zijn namelijk kosten die uw zorgverzekeraar doorberekent in uw zorgpremie. DSW vindt dat dit geld besteed moet worden aan de zorg.

Onafhankelijke vergelijker in de toekomst

Ik pleit voor één onafhankelijke, inhoudelijke zorgverzekeringsvergelijker, die mensen een eerlijk advies geeft, zonder gesponsorde polissen. Een vergelijker waar alle zorgverzekeraars aan meebetalen. Een schijntje vergeleken met de kosten die zorgverzekeraars nu betalen om bovenaan de vergelijker te staan. Uiteindelijk besparen we tientallen miljoenen euro’s, waar de verzekerden en de zorg dan weer van kunnen profiteren.

Aad de Groot, Voorzitter Raad van Bestuur, DSW Zorgverzekeraar

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen