Veel Nederlandse ziekenhuizen belaagd met DD0S-aanvallen

DDoS-aanvallers hebben het gemunt op Nederlandse ziekenhuizen.De aanvallers hebben onder de website van het UMCG in Groningen platgelegd. Een woordvoerder laat weten dat de aanvallen “in golven” lijken te komen. Voor zover bekend treft de aanval op het UMCG enkel de website voor de buitenwereld. Het Elektronisch Patiëntendossier en de website waar patiënten informatie uit hun dossier kunnen inzien, is, voor zover bekend, niet getroffen. Ook andere ziekenhuizen moeten rekening houden met aanvallen, aldus een woordvoerder van Z-Cert.

De afgelopen tijd worden vaker organisaties aangevallen in landen die wapens aan Oekraïne leveren. Ook in Duitsland waren de afgelopen dagen organisaties doelwit van DDoS-aanvallen, maar tot grote problemen heeft dat daar niet geleid.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen