Herstellend verslaafde top-kok ontwikkelt concept voor klinieken en thuis ‘Food Therapy’

Herstellend verslaafde en top-kok ontwikkelt nieuw concept voor klinieken en thuis met Food Therapy . Justin van Doorn is verslavingservaringsdeskundige, counselor en van origine top-kok. Twee jaar geleden bedacht hij Food Therapy en ontwikkelde dit tot een nieuwe vorm van therapie in verslavingszorgklinieken.

Food Therapy bewijst zich de afgelopen twee jaar bij inmiddels vier verslavingsinstellingen:

  • Yes we Can Clinics waar Justin het totale Food Therapy -concept heeft geïmplementeerd
  • Yes we Can Youth Clinics waar hij wekelijkse Food Therapy -sessies verzorgd.
  • Verslavingskliniek Action On Addiction te Brasschaat waar Justin verschillende Food Therapy sessies geeft.
  • Jongens Safehouse Thuis bij Fred waar Justin het personeel traint en coacht in het zelf toepassen van Food Therapy aan de hand van het gelijknamige boek Food Therapy – voeding voor herstel

Bij Food Therapy gaan voeding en herstel hand in hand en biedt het een nieuwe ingang tot zelfonderzoek om helder te krijgen welk gedrag er van jongs af aan is ingezet en wat je daarin anders zou kunnen doen.

De twee instrumenten als basis voor de therapie zijn: ‘Het tafelmoment van vroeger’ en ‘Het favoriete kindergerecht toe je klein was’. Dit gerecht wordt identiek nagekookt.

In de bijlage de vier elementen van Food Therapy, wat de werking is en welke voordelen het biedt. En tevens een persbericht over het gelijknamige boek waarmee counselers zelfstandig aan de slag kunnen met Food Therapy. En wat ook geschikt is om thuis toe te passen.

Het doel is om Food Therapy een waardevolle toevoeging te laten zijn voor de gehele organisatie en behandelplan omdat voeding een van de belangrijkste onderdelen voor langdurig herstel is. Food Therapy gaat over het belang van samenwerken als groep om samen een nieuw leven te creëren en cliënten een andere waarde voor voeding mee te geven zodat ze beter voor zichzelf en de mensen om zich heen gaan zorgen.

Voor meer informatie zie: www.kitchen12foodtherapy.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen