Aandacht voor preventie gehoorschade lijkt vruchten af te werpen

Array

Door media-aandacht, campagnes van onder andere I Love My Ears, maatregelen en afspraken in de uitgaansbranche en dankzij elkaar, lijken jongeren zich steeds meer bewust van het belang van een gezond gehoor. Dat dit resulteert in een verhoging van de verkoop van oordoppen met muziekfilter vindt VeiligheidNL fantastisch.

Het kopen van de oordoppen is een belangrijke stap. Om gehoorschade te voorkomen zijn ook de vervolgstappen belangrijk: de oordoppen niet vergeten mee te nemen als je uitgaat, ze indoen en ze inhouden tot je weer naar huis gaat.

Om het risico op gehoorschade tijdens het uitgaan te verkleinen zijn drie tips belangrijk. Het dragen van oordoppen met muziekfilter om de impact van de decibellen op je oren te verlagen, zo nu en dan het nemen van een oorpauze en op een redelijke afstand staan van speakers.

Saskia Kloet, manager programma’s gehoorschadepreventie, valpreventie en productveiligheid.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen