Platform voor mentale gezondheid OOPKOP haalt 1 miljoen groeikapitaal op

Array
Mentale gezondheid Millennials staat onder druk, OOPKOP brengt mentaal ziekteverzuim met 20% terug
Platform voor mentale gezondheid OOPKOP haalt 1 miljoen groeikapitaal op
n

In hun missie om mentale gezondheid net zo geaccepteerd te maken als fysieke gezondheid heeft OOPKOP 1 miljoen euro aan groeikapitaal opgehaald. Met deze investering, afkomstig van een selectie business angels, zet OOPKOP er dit jaar verder op in om werknemers preventief gebruik te laten maken van het meest diverse aanbod in mentale gezondheid. OOPKOP reduceerde zo het mentaal ziekteverzuim reeds met 20%.
1 op de 5 Millennials kampt met stressklachten

Jaarlijks kost mentaal gerelateerd verzuim de werkgever 2.8 miljard euro*. Bedrijven staan voor grote uitdagingen: de war-on-talent, het behouden en binden van talenten en een hoog ziekteverzuim,” zegt Reinier de van der Schueren, mede-oprichter van OOPKOP. “Wij laten zien dat we de verzuimkosten met 20% kunnen terugbrengen en het welzijn van mensen met 97% kunnen vergroten. Zo helpen we werknemers mentaal fit te blijven en we ontzorgen de werkgever.” *CBS & TNO

One-size-fits-none

In een eerste investeringsronde heeft OOPKOP nu 1 miljoen groeikapitaal opgehaald bij een selectie business angels waaronder Richard Bross (NoCeiling, QBSgroup), Henri de Jong (The Sharing Group, Mijndomein, Mywheels) en Quintin Schevernels (ex-ceo Funda, investeerder in HR-Tech). Met deze investering focust OOPKOP zich op het verder ontwikkelen van het platform.
Investeerder Quintin Schevernels: “De mentale gezondheid van personeel is voor het succes van bedrijven van enorm groot belang. OOPKOP heeft een uniek platform ontwikkeld om deze bedrijven en hun personeel daarbij te helpen. Dit doen ze met een methode die elke werknemer wegwijs maakt in de wereld van mentale gezondheid. Iedereen is anders en heeft andere behoeftes; en dat het werkt bewijst het actieve gebruik van 76,5%.”
Over OOPKOP

OOPKOP biedt een totaaloplossing voor werkgevers ten behoeve van het welzijn van werknemers. Dat begint met inzicht in het welzijn, onbeperkt toegang tot een coach, exclusieve inspiratie en impactvolle trajecten via de grootste mentale marktplaats in Nederland. Hiermee kunnen werknemers & studenten, individueel en anoniem, mentaal fit worden en blijven. Meer dan 100 bedrijven faciliteren deze vorm van secundaire arbeidsvoorwaarde aan hun werknemers en er zijn meer dan 200 aanbieders door heel Nederland aangesloten. Variërend van coaches en psychologen tot voedingsdeskundigen en specialisten in ademwerk. https://www.oopkop.nl/
De oprichters van OOPKOP: Derk van Haastert (r) & Reinier de van der Schuere

Bron: OODKOP

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen