Vernieuwde Goedenachtapp biedt nachtwerkers advies op maat

Vanaf 13 maart  is de vernieuwde Goedenachtapp beschikbaar. De gratis app geeft tips over hoe zorgmedewerkers zo goed mogelijk hun nachtdienst kunnen doorlopen. De nieuwe app interactiever, uitgebreider qua gebruikersmogelijkheden en geeft advies op maat doordat een zorgmedewerker zijn rooster kan toevoegen. De app is bruikbaar voor iedereen die nachtdiensten werkt.

 In de app zijn nieuwe functies opgenomen, zoals het toevoegen van het eigen rooster, waardoor zorgmedewerkers advies op maat krijgen. Verder ontvangt de gebruiker informatie over tot welke chronotype (slaap/waakritme) hij behoort, pushberichten en nieuws over nachtwerk. Een handige toevoeging is ook de mogelijkheid tot het toevoegen en ontvangen van  recepten. Voor nachtwerkers is voeding namelijk een belangrijk thema. De app-gebruikers kunnen ook informatie en tips met elkaar uitwisselen. ‘Het werken in de nacht blijft zwaar en vraagt veel van je lijf, met deze app helpen wij medewerkers die werken in de nacht met advies op maat,’ aldus Elise Merlijn, voorzitter bestuur van de StAZ.

 Individuele verschillen en advies op maat

De mate waarin bepalende factoren invloed hebben op het doorkomen van de nacht van een zorgmedewerker verschilt individueel en is afhankelijk van bijvoorbeeld chronotype, leeftijd en geslacht. De app nodigt gebruikers uit om eigen data in te voeren, zoals een rooster, om zo een gericht mogelijk advies te ontvangen vanuit de app. Mede omdat een rooster heel bepalend is, staat niet alleen de nachtdienst centraal, maar ook de periode voorafgaand aan de nachtdienst en de periode erna.

Advies van deskundigen

De app is gebouwd door Yaacomm en ontwikkeld in samenspraak met een expertgroep, bestaande uit mensen uit de zorg en deskundigen op het gebied van nachtarbeid, slaap en voeding. Zo is zoveel mogelijk informatie uit de praktijk gecombineerd met wetenschappelijk advies en inzichten.

App Goedenacht downloaden

De app Goedenacht is geschikt voor de besturingssystemen iOS en Android en is gratis te downloaden in de Apple App Store en op Google Play.

Download on the App store.

Get it on Google Play.

De Goedenachtapp is ontwikkeld door de StAZ (Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen) in samenwerking met SoFoKleS (het sociaal Fonds voor de Kennissector). De app is ontworpen en gebouwd door Yaacomm.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen