Voor altijd gefascineerd door het menselijk hart

Twee jaar geleden bracht Angela Kornberger haar expertise als hartchirurg en haar passie voor het redden van levens, naar Getinge’s Medical and Clinical Affairs-team. Vandaag de dag draagt ze haar steentje bij aan het creëren van therapieoplossingen voor de acute zorg van morgen, waarbij het perspectief van de gebruiker nog altijd voorop staat.

Angela Kornberger heeft al zolang ze zich kan herinneren een fascinatie voor het menselijk hart en ze wilde altijd mensen helpen.

“Al van kinds af aan wist ik dat ik arts wilde worden. Tijdens mijn geneeskundestudie heb ik wel verschillende gebieden uitgeprobeerd, maar ik werd toch altijd weer aangetrokken door het menselijk hart. Hartoperaties leken me zo interessant, zo fascinerend”, herinnert Angela Kornberger zich. Het is nu bijna twee jaar geleden dat ze de operatiekamer heeft verlaten om de wereld van de medische technologie te betreden, door zich bij Getinge’s Medical and Clinical Affairs-team aan te sluiten.

“Eerst wist ik niet zeker of ik zou kunnen stoppen als hartchirurg. Het voelt enorm goed om elke dag levens te redden. Het is ongelooflijk bevredigend om ’s avonds thuis te komen terwijl je weet dat jij en je team voor iemand het verschil hebben gemaakt.”

Wat haar uiteindelijk overstag deed gaan om de sprong naar de MedTech-industrie te wagen, was het overweldigende inzicht dat ze hiermee dingen naar een hoger niveau kon tillen. Het besef dat ze deel kon uitmaken van een verandering voor zowel andere chirurgen als voor nog meer patiënten was een game-changer, en ze wilde dit doen door te werken aan cruciale oplossingen die in de operatiekamer en op de intensivecareafdeling nodig zijn.

“Ik weet hoe belangrijk het is om te werken met een goed opgeleid team, in veilige en efficiënte omstandigheden, met net zo veilige en efficiënte oplossingen. Op de OK en IC is het een kwestie van leven of dood en dat betekent dat er geen concessies kunnen worden gedaan aan de kwaliteit.”

Ondanks al haar kennis en ervaring op het gebied van hartchirurgie had Angela voor haar overstap naar Getinge nooit veel nagedacht over wat er allemaal nodig is om veilige, hoogwaardige, duurzame en kostenefficiënte oplossingen te ontwikkelen. Ze heeft echter snel geleerd wat er op het spel staat en wat cruciaal is, niet alleen om de juiste producten voor patiënten te ontwikkelen, maar ook wat er nodig is om de producten volgens de kwaliteits- en wettelijke voorschriften op de markt te kunnen brengen.

“Vandaag de dag begrijp ik beter waarom het tientallen jaren kan duren om bepaalde oplossingen beschikbaar te maken. In mijn functie bij Getinge hoef ik niet als hartchirurg te ‘stoppen’. Ik heb nog steeds dat perspectief, dat van onschatbare waarde is bij het werken met R&D en klinische studies.”

Op dit moment concentreert Angela zich op de Europese MDR (‘Medical Device Regulation’, de Verordening Medische Hulpmiddelen) en werkt ze met haar team aan klinische gegevens om op tijd aan de nieuwe vereisten te voldoen. Kijkend naar de toekomst, denkt ze dat hartchirurgie minder invasief en minder ingrijpend zal worden, en zal kunnen worden uitgevoerd met eenvoudigere en kleinere oplossingen.

“Veiligheid en kwaliteit staan bij alle innovaties van Getinge voorop. Ik vind het fantastisch om onderdeel te zijn van het werk aan toekomstige oplossingen voor acute zorg, samen met een groot en betrokken team. Teamwork en de juiste apparatuur zijn hier net zo belangrijk als op de OK en IC, ik zou zelfs zeggen essentieel.”

Bron: Getinge

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen