Topklinische zorg Rijnstate krijgt officiële erkenning

Het Centrum voor Schildklierkanker, het Expertisecentrum voor Neuromodulatie en de Bariatrische Chirurgie geleverd door Vitalys, kliniek tegen overgewicht (onderdeel van Rijnstate) zijn erkend als topklinische zorg. Topklinische zorg is hooggespecialiseerde zorg, die slechts door beperkt aantal ziekenhuizen kan worden geleverd vanwege de daarvoor benodigde ervaring of beschikbare technische middelen.

Het centrum voor Schildklierkanker maakt onderdeel uit van het Oncologisch Centrum van Rijnstate. Schildklierkanker is een zeldzame ziekte. Rijnstate is een level 1 ziekenhuis voor schildklierkanker en biedt voor deze patiëntengroep alle behandelmogelijkheden. Het multidisciplinaire team zet zich sterk in op innovatie en is koploper op het gebied van robotchirurgie en navigatiegeleide chirurgie voor patiënten met schildklierkanker.

Vitalys, kliniek tegen overgewicht, onderscheidt zich door een unieke multidisciplinaire aanpak, heeft een sterk accent op preventie en nazorg en is in Nederland de grootste kliniek voor bariatrische chirurgie. Er wordt nauw samengewerkt met Wageningen University & Research op het gebied van wetenschappelijk onderzoek.

Het centrum voor Neuromodulatie behoort tot de drie grootste van Nederland en legt zich toe op de toepassing van neuromodulatie bij onder andere lage rug- en beenpijn. Patiënten met chronische pijn ontvangen persoonlijke en zeer gespecialiseerde zorg. Ook start het Rijnstate regelmatig nieuwe studies op waardoor we beschikken over de nieuwste technieken en behandelingen kunnen bieden die in de rest van het land niet of nauwelijks verricht worden.

Hoogwaardige patiëntenzorg

Rijnstate is aangesloten bij de landelijke vereniging voor samenwerkende topklinische ziekenhuizen (@STZ). Gezamenlijk houden deze ziekenhuizen zich bezig met onderwijs en opleidingen, hoogwaardige patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en innovatie.

In het https://online.stz.nl/30160/topklinisch-zorgregister kunnen patiënten en verwijzers zien welke zorg binnen Rijnstate topklinisch erkend is. Ook Diagnostiek en behandeling van patiënten in coma na reanimatie, het centrum voor Ondersteunende en Palliatieve zorg, het Vasculair centrum, het Crohn en Colitiscentrum en het HIV behandelcentrum zijn eerder al erkend als topklinische zorg.

De Coöperatie Medisch Specialisten van Rijnstate ziet de erkenning als waardering voor de geleverde zorg. ,,Het is een meer dan terechte kroon op het goede en harde werk van de vele zorgteams  binnen het Rijnstate,’’ vindt Jeroen Rütter, voorzitter van de coöperatie.

Hij wordt hierin gesteund door de Verpleegkundige Stafraad. Gerjanne ter Beest, voorzitter; ,,De VSR is blij met de erkenning van deze centra, vooral ook omdat deze centra ook topklinische verpleegkundige zorg leveren waar we erg trots op zijn.’’

Bron: Rijnstate

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen