MST en ZGT werken samen aan optimale kaakchirurgische zorg

Medisch Spectrum Twente (MST) en Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) werken op verschillende terreinen intensief samen om de kwaliteit en bereikbaarheid van de medisch specialistische zorg verder te verbeteren en de beschikbaarheid van medisch specialistische zorg voor Twente zoveel mogelijk voor de regio te behouden.

Deze samenwerking heeft voor de kaakchirurgische zorg geleid tot een organisatorische verandering: vanaf 1 april 2023 wordt Kaakchirurgie Oost Nederland (KON) onderdeel van MST. Dit betekent dat de kaakchirurgische zorg van Kaakchirurgie Oost Nederland door MST wordt uitgevoerd, ook op de locaties van ZGT. Alle communicatie naar patiënten en andere betrokkenen gebeurt vanaf 1 april door MST.

Wat verandert er voor patiënten?

Patiënten kunnen blijven vertrouwen op de beste medisch specialistische zorg. Voor de operatieve kaakchirurgische zorg kunnen patiënten vanaf januari alleen nog in Enschede terecht. Het overige zorgaanbod blijft hetzelfde: kaakchirurgische spoedzorg en poliklinische zorg blijven op de huidige locaties in Almelo en Enschede, poliklinische zorg daarnaast ook in Hardenberg.

Zorg behouden voor de regio

De ontwikkeling bij Kaakchirurgie Oost Nederland is het resultaat van de al bestaande intensieve samenwerking tussen MST en ZGT, met als doel kwalitatief hoogwaardige zorg beschikbaar te houden binnen de regio. MST en ZGT werken al op verschillende manieren samen, onder meer op het gebied van gynaecologie, cardiologie en urologie. Daarbij zijn afspraken gemaakt in welk ziekenhuis de patiënt het beste terecht kan voor zijn of haar specifieke behandeling.

Over Kaakchirurgie Oost Nederland (KON)

Tot 1 april 2023 was Kaakchirurgie Oost Nederland (KON) een gezamenlijke VoF van MST en ZGT. Vanaf nu is KON onderdeel van MST: een organisatorische vereenvoudiging die moet bijdragen aan meer tijd en aandacht voor de patiënt.

Bron: MST

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen