Franciscus opent Digipunten voor patiënten

Franciscus Gasthuis & Vlietland biedt steeds vaker zorg op afstand als dat kan en de patiënt dat wil. Dankzij verschillende digitale zorgoplossingen, zoals de Thuismeten app, BeterDichtbij voor beeldbellen en berichten sturen, hoeven patiënten niet altijd meer naar het ziekenhuis te komen.

Wij begrijpen dat omgaan met digitale zorgoplossingen voor sommige patiënten lastig kan zijn. Daarom is het ziekenhuis gestart met een Digipunt, een fysiek punt waar patiënten terecht kunnen met vragen over het inloggen in het patiëntenportaal MijnFranciscus, het gebruik van BeterDichtbij en de Thuismeten app, het invullen van digitale vragenlijsten en het aanmaken van een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (digitaal dossier op zak).

Locaties en openingstijden


Er is een Digipunt in Franciscus Gasthuis (Rotterdam) en in Franciscus Vlietland (Schiedam) in de centrale hal. De digipunten zijn open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur. Voor patiënten die niet naar één van de ziekenhuislocaties kunnen komen, is er ook de mogelijkheid om naar een Digipunt bellen via 010 – 893 5399.

Patiënt krijgt hulp bij digitale zorg

Bron: Franciscus Gasthuis & Vlietland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen