Woonconcept, Domesta en Treant gaan samen voor prettig en ruim wonen in Hoogeveen

Array

Woningcorporaties Woonconcept en Domesta maken samen met Treant prettig en ruim wonen mogelijk voor ruim 130 huishoudens in Hoogeveen. Een mooie samenwerking tussen alle partijen. 

Centraal staan woonzorgcentrum Olden Kinholt (aan de Kemperstraat) en het voormalige Jannes van der Sleedenhuis (aan de Eisenhowerstraat). Woonconcept koopt Olden Kinholt van Treant en gaat op die plek nieuwe woningen bouwen. Domesta koopt het hoofdgebouw en de zusterflat van het voormalige Jannes van der Sleedenhuis van Woonconcept. In het hoofdgebouw maakt Domesta 102 appartementen. Dit wordt het nieuwe woonzorgcentrum Olden Kinholt voor Treant. Naar verwachting start de vernieuwbouw in 2023.

Vernieuwbouw voor ruim wonen met goede zorg

De vernieuwbouw van het voormalige Jannes van der Sleedenhuis aan de Eisenhowerstraat is de eerste stap die wordt gezet. ‘De vernieuwbouw is hard nodig’, vertelt Ron Akkerman, lid raad van bestuur van Treant. ‘Het huidige Olden Kinholt voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Door het gebouw aan de Eisenhowerstraat flink te verbouwen, maken we ruim en prettig wonen met goede zorg mogelijk voor cliënten van Olden Kinholt.’

Duurzaamheid van belang

Duurzaamheid is heel belangrijk bij de vernieuwbouw aan de Eisenhowerstraat. ‘Dit geldt zowel voor hergebruik van het gebouw als in het gebruik van energie’, aldus Bert Moormann, bestuurder van Domesta. En daarom blijven de buitenmuur en de constructie van het gebouw – ontworpen door architect Hans Morshuis – bestaan. Door alleen de binnenkant van het gebouw te vernieuwen, kan de beschermde dwergvleermuis – die in de ruimte tussen de buitenmuur en de binnenmuur woont – er ook blijven wonen. Daarnaast krijgt het gebouw een moderne uitstraling. ‘Zo zorgen we voor een duurzame en fijne leefomgeving op deze mooie plek in Hoogeveen’, aldus Moormann.

Nieuwbouwwoningen voor de sociale verhuur in de rustige, groene buurt

Zowel Domesta, Treant als Woonconcept zijn blij met deze gezamenlijke oplossing. ‘We kunnen niet wachten om nieuwe woningen te bouwen op de plek van het huidige Olden Kinholt’, zegt Marcel van Halteren, bestuurder Woonconcept. ‘We weten uit ons woningmarktonderzoek van 2022 dat er in Hoogeveen veel vraag is naar grondgebonden sociale huurwoningen voor ouderen om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen wonen. De locatie aan de Kemperstraat is daar perfect voor: een prettige, groene buurt en toch dichtbij het winkelcentrum en zorgvoorzieningen. We onderzoeken dan ook of we op deze locatie levensloopbestendige woningen kunnen bouwen, waardoor het rustige karakter van de buurt behouden blijft.’

[Foto: Treant / Bert Moormann, Ron Akkerman en Marcel van Halteren zijn blij met de gezamenlijke oplossing voor vernieuwbouw in Hoogeveen]

Bron: Treant

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen