Directeur zorg Helen Dowling Instituut Anette Pet zwaait af

Anette Pet werkt sinds 2000 bij het Helen Dowling Instituut als klinisch psycholoog, psychotherapeut en hoofd patiëntenzorg. Sinds 1 oktober 2018 is zij directeur zorg. In haar loopbaan leverde Anette Pet een significante bijdrage aan de erkenning van de mentale gevolgen van kanker. Per vandaag volgt Martine van der Goot, klinisch psycholoog en hoofd patiëntenzorg haar op als nieuwe directeur zorg.

Het Helen Dowling Instituut (HDI) bestaat dit jaar 35 jaar, daarvan maakte Anette Pet maar liefst 23 mee vertelt algemeen directeur Hanneke Haanraadts. “Haar betekenis voor ons instituut en het werkveld van de psycho-oncologie is ongekend. De emotionele impact van kanker is altijd groot geweest, maar de aandacht ervoor klein. Terwijl je met kanker niet alleen lichamelijk lijdt, maar evengoed mentaal. Anette heeft zich ten volle ingezet om te zorgen voor erkenning en herkenning van psychische klachten na kanker en dat mensen die hiermee worstelen de beste zorg krijgen. Binnen en buiten het HDI.”

Welverdiend pensioen

Om te zorgen dat onze behandelingen blijven aansluiten bij wat de cliënt nodig heeft doet het Helen Dowling Instituut wetenschappelijk onderzoek en deelt het haar kennis met zorgprofessionals via scholing. “Anette stond aan de wieg van onze onderzoeksafdeling en scholingstak en heeft eraan bijgedragen dat deze zijn geworden tot wat ze nu zijn. Wij gaan haar kenmerkende hartelijkheid en scherpe blik missen. Al gunnen we haar van harte haar welverdiende pensioen”, aldus algemeen directeur Hanneke Haanraadts.

[aanvullende alinea voor vakbladen]

Inzet op beleidsniveau

Anette Pet heeft zich sterk gemaakt voor goede psychosociale zorg op beleidsniveau.

Voorbeelden zijn haar deelname aan de schrijfgroep Kwaliteitsstandaard Psychosociale zorg bij somatische ziekte, de werkgroep Richtlijn Aanpassingsstoornis en de werkgroep bekostiging, onderdeel van VWS-Werkgroep Psychosociale Zorg bij ernstige somatische stoornissen. In de afgelopen jaren gevolgd door haar deelname aan de Taskforce Cancer Survivorship, het LOPPSOZ en het bestuur van de NVPO. Met haar jarenlange inzet heeft zij met groot doorzettings- en uithoudingsvermogen iedere keer weer de psycho-oncologie op de kaart gezet.

Over het Helen Dowling Instituut

Het Helen Dowling Instituut (HDI) biedt professionele hulp aan zo’n 2.350 kankerpatiënten en hun naasten en nabestaanden. Het HDI bestaat 35 jaar en is gevestigd in Bilthoven, Utrecht, Arnhem en Nijmegen en biedt individuele, partner- en groepsbehandelingen. Ook online behandelen is mogelijk. Het HDI bestaat sinds 1988 en is het enige psycho-oncologische centrum dat zorg, onderzoek en scholing combineert onder één dak.  

Fotobijschrift: Oud-directeur zorg Anette Pet, algemeen directeur Hanneke Haanraadts en de nieuwe directeur zorg Martine van der Goot

Bron: Helen Dowling Instituut

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen