Co-Med over slechte zorg en organisatie van huisartsenketen: ”Dit gaat een keer goed mis”

Slechte zorg, financiële instabiliteit, intimidatie door het bestuur en gesjoemel met zorggeld: (oud)-werknemers vertellen tegenover EenVandaag over problemen binnen huisartsenketen Co-Med. Huisartsen waarschuwen voor gevaarlijke situaties.

De afgelopen maanden deed EenVandaag onderzoek naar de omstreden huisartsenketen Co-Med. Er werd onder meer met tientallen (oud)-werknemers gesproken. Daaruit kwam een duidelijk beeld naar voren dat alles om geld draait en niet om zorg binnen de commerciële keten. De zorgen zijn groot: patiënten zijn de dupe van de manier waarop het bedrijf wordt gerund, waarschuwen ze. Eén oud-werknemer hoopt dat Co-Med snel omvalt. “Dit kan niet blijven duren.

De (oud)-medewerkers van Co-Med willen alleen anoniem hun verhaal doen omdat in hun contract torenhoge boetes staan vastgelegd als zij met de pers praten. EenVandaag heeft inzage gehad in interne documenten, contracten, financiële gegevens en mailwisselingen met de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Uit het onderzoek blijkt ook dat er binnen en buiten de organisatie grote zorgen zijn over het functioneren van de grootste aandeelhouder van Co-Med Guy Vroemen. Lees het hele verhaal op www.eenvandaag.nl.

EenVandaag, vanavond om 18.15 uur bij AVROTROS op NPO 1

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen