Erik de Haan nieuw lid Raad van Bestuur Ziekenhuis Rivierenland

Ziekenhuis Rivierenland is verheugd dat vanaf 7 augustus Erik de Haan start als het nieuwe lid Raad van Bestuur. Met de komst van Erik is de Raad van Bestuur van Ziekenhuis Rivierenland weer compleet. Wendy Bosboom start per 1 juli als voorzitter van de Raad van Bestuur en volgt daarmee Marc Hendriks op, die met pensioen gaat.

Erik de Haan heeft een uitgebreide carrière in de zorgsector opgebouwd. Hij heeft in meerdere ziekenhuizen op verschillende gebieden ervaring opgedaan en financieel eindverantwoordelijke posities bekleed. Daarmee brengt hij een schat aan ervaring en expertise mee op het gebied van financieel management en de gezondheidszorg.

Verbinder en financieel expert


De Raad van Toezicht is trots dat Erik de Haan weer terugkeert naar ziekenhuis Rivierenland, waar hij tot 2017 werkte als financieel manager. Hans Ensing, voorzitter Raad van Toezicht: “Met Erik complementeren we de Raad van Bestuur. Zijn diepgaande kennis van de gezondheidszorg, zijn sterke financiële achtergrond en ruime ervaring binnen de bedrijfsvoering van ziekenhuizen maken hem de ideale bestuurder om de uitdagingen voor de komende jaren aan te gaan.”

Ook de nieuwe bestuursvoorzitter, Wendy Bosboom, is blij met Eriks komst. “Met Erik heeft het ziekenhuis een bestuurder die in staat is verbinding te maken, binnen en buiten de organisatie. Iets wat we de komende jaren heel hard nodig hebben om te zorgen dat we echt de transformatie in de zorg kunnen realiseren samen met onze patiënten, medewerkers, zorgpartners, verzekeraars en andere partijen.”

Samen de schouders onder de uitdagingen


Het nieuwe bestuurslid Erik de Haan verheugt zich om weer terug te keren bij Ziekenhuis Rivierenland. Het ziekenhuis heeft een unieke positie in de regio en heeft de afgelopen jaren goede prestaties laten zien. Ook voor Ziekenhuis Rivierenland worden de uitdagingen, op onder meer de arbeidsmarkt, de komende jaren groter. “Ik kijk uit naar de hernieuwde kennismaking met mijn collega’s zowel binnen als buiten het ziekenhuis, om er samen met hen de schouders onder te zetten, de kansen te benutten en de ambities van het ziekenhuis waar te maken. Ik ben ervan overtuigd dat we hier met onze gezamenlijke energie en kwaliteiten in zullen slagen!”

 Bron: Ziekenhuis Rivierenland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen