Saar Clevers-Van ‘t Hof, radiotherapeut van het Antoni van Leeuwenhoek en onco- en hematoloog Aart Beeker van het Spaarne Gasthuis tijdens de feestelijke viering van de 10 jarige samenwerking.

Patiënt profiteert al 10 jaar van goede samenwerking Spaarne Gasthuis en Antoni van Leeuwenhoek

Array

Precies tien jaar geleden werd de afdeling radiotherapie van het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) in het Spaarne Gasthuis gevestigd. “Het is een vorm van samenwerking die dagelijks zijn nut bewijst,” aldus onco- en hematoloog Aart Beeker: “In multidisciplinaire overleggen (MDO’s) bespreken wij met elkaar patiënten die bij ons in behandeling zijn voor bijvoorbeeld borstkanker. En onze locatie geeft patiënten van het AVL de mogelijkheid om in Hoofddorp bestraald te worden. Dit werkt buitengewoon goed. Patiënten profiteren zo van de zorg dichtbij als het kan en verder weg als het moet .”Vooruitstrevende stap


Beeker was betrokken bij het tot stand komen van het nieuw te bouwen Oncologie centrum en weet nog goed hoe bijzonder het was dat het AVL zich op de begane grond van het Oncologie centrum vestigde. “Dat patiënten uit onze regio niet meer helemaal naar Amsterdam hoefden voor de behandeling van kanker met bestraling (radiotherapie), bij het AVL was vooruitstrevend. Daarnaast profiteren wij dagelijks van de kennis die er bij het AVL is. Hun expertise en onderzoeken ondersteunen ons bij het maken van behandelplannen voor de patiënt. Je leert veel van elkaar Samenwerken is ontzettend leuk en inspirerend en komt de patiënt ten goede.”Tevreden patiënten


Inmiddels is AVL niet meer weg te denken uit het Spaarne Gasthuis. Saar Clevers-Van ‘t Hof, radiotherapeut en medisch aanspreekpunt AVL in het Spaarne Gasthuis kan het beamen: “Onze buitenlocatie in Hoofddorp wordt zeer goed benut, bijna 25% van de zorg leveren we daar. De patiënten zijn zeer tevreden over deze samenwerking, ook vanwege zoiets simpels als het kunnen parkeren voor de ingang. We doen mee in MDO’s en de lijnen met verwijzers zijn kort. We zijn goed bereikbaar, per tumorgebied weten artsen ons te vinden. Het is optimale zorg, dichtbij huis. Toch zien we ook ruimte voor verbetering, bijvoorbeeld bij palliatie, de zorg die mensen krijgen in de laatste fase van het leven. Dat is ons doel voor dit jaar: nog meer uit de samenwerking halen.”

Bron: Spaarne Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen