Franciscus trots op accreditatie internationaal kwaliteitskeurmerk Qualicor

Array

Op maandag 10 juli hebben verpleegkundigen en specialisten van het Scopiecentrum en van de afdeling Dialyse het Qualicor Qmentum Global certificaat voor Franciscus in ontvangst genomen uit handen van Ellen Joan van Vliet, directeur Qualicor Europe. Franciscus Gasthuis & Vlietland is hiermee opnieuw geaccrediteerd. Deze accreditatie is een internationaal kwaliteitskeurmerk voor ziekenhuizen en is een middel om de patiëntzorg te verbeteren, veiliger te maken en te borgen.  

Van 18 t/m 20 april vond de overbruggingsaudit plaats. De Qualicor overbruggingsaudit is een tussentijdse toets of het ziekenhuis een betrouwbare, bekwame én veilige organisatie is – en om te kijken waar het nog beter kan. Daarmee onderzoeken zij of het ziekenhuis aan de kwaliteitseisen voldoet, of het ziekenhuis veilige zorg biedt, haar kwaliteit continu verbetert en borgt. De Raad van Bestuur is trots op de inzet die alle medewerkers hebben geleverd, waardoor ons ziekenhuis opnieuw het internationale kwaliteitskeurmerk mocht ontvangen. Marjolein Tasche: ‘Continu verbeteren staat centraal in ons ziekenhuis. Feedback van patiënt, informatie uit diverse toetsingsmomenten en kwaliteitscampagnes leveren continue input om de kwaliteit van zorg te verbeteren’.

Auditteam op bezoek


Tijdens deze audit voeren zogenaamde auditoren, afkomstig uit andere ziekenhuizen en zorginstanties uit Nederland en België, gesprekken met zorgprofessionals uit de hele organisatie. Ze volgen patiënten tijdens hun behandeling en opname, beoordelen ondersteunende processen, zoals bijvoorbeeld hoe de continuïteit van de stroomvoorziening geregeld is en hoe men omgaat met milieuregels. Bij alle processen bekijkt het auditteam of het ziekenhuis en de medewerkers gericht zijn op verbetering. Hoe men tekortkomingen opspoort, afspraken maakt en uiteindelijk of men de verbetering borgt.

Franciscus krijgt eens in de 5 jaar een accreditatiebesluit van Qualicor. Om tot dit besluit te komen worden er vanaf 2024 elke 20 maanden tussentijdse audits uitgevoerd. Het eerstvolgende tussenbezoek vindt plaats in december 2024.

Bron: Franciscus

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen