Tips van Annemie Triepels voor Mantelzorgers bij het Vinden van de Juiste Zorgverleners

Array

Het leven van een mantelzorger gaat vaak gepaard met een constante stroom van verantwoordelijkheden en uitdagingen. Zorgen voor een dierbare is een nobele taak, maar het kan ook een enorme druk leggen op het eigen leven en welzijn van de mantelzorger. Annemie Triepels, een toegewijde coach en ervaringsdeskundige, begrijpt als geen ander de complexiteit van deze situatie. Ze richt zich op het helpen van mantelzorgers die dag in, dag uit zorgen voor hun geliefden, en hen in staat stellen om een eigen leven te leiden naast het mantelzorgen. In dit artikel delen we waardevolle tips van Annemie Triepels over het vinden van de juiste zorgverleners en het behouden van een gevoel van regie en welzijn.

Wanneer mantelzorgers 24/7 voor iemand zorgen, kan de overweldigende hoeveelheid taken en verantwoordelijkheden snel een tol eisen. Vaak zijn mantelzorgers dankbaar voor alle hulp die wordt aangeboden, vooral in een tijd waarin professionele zorgverleners schaars zijn. De neiging om elke vorm van hulp te accepteren is begrijpelijk, maar zoals Annemie benadrukt, is het van cruciaal belang om zorgvuldig te overwegen welke zorgverleners het beste passen bij de behoeften van de zorgsituatie.

Triepels deelt uit eigen ervaring dat het initiële gevoel van blijdschap over hulp al snel kan omslaan in een gevoel van ongemak en verlies van controle. “Ik had het gevoel dat we geleefd werden en de regie over ons eigen leven kwijt waren,” zegt Triepels. Ze herkende dat de zorgverleners die in huis kwamen niet goed aansloten bij hun manier van leven, en dit had een negatieve invloed op haar eigen leven en dat van haar partner.

Hier zijn vijf waardevolle tips van Annemie Triepels voor mantelzorgers die op zoek zijn naar de juiste zorgverleners:

  1. Definieer jullie behoeften: Voordat je op zoek gaat naar zorgverleners, is het cruciaal om duidelijk te begrijpen welke zorg jouw dierbare nodig heeft, evenals welke zaken voor jou als mantelzorger van belang zijn. Het is ook essentieel om te bedenken welke eigenschappen je belangrijk vindt bij een zorgverlener. Door een lijst te maken van specifieke behoeften, zoals medische zorg, persoonlijke verzorging, therapie of huishoudelijke hulp, kun je gerichter zoeken.
  2. Zoek naar aanbevelingen: Informeer bij je netwerk, waaronder vrienden, familie, buren en lokale ondersteuningsgroepen voor mantelzorgers, naar aanbevelingen voor zorgverleners. Ervaringen van anderen kunnen waardevol zijn bij het inschatten van de kwaliteit van zorg. Online platforms en websites, zoals de “nationale hulpgids,” kunnen ook nuttige informatie bieden.
  3. Ga in gesprek: Plan gesprekken met potentiële zorgverleners. Tijdens deze gesprekken kun je niet alleen hun kwalificaties beoordelen, maar ook hun persoonlijkheid en compatibiliteit met je dierbare evalueren. Een goede klik tussen de zorgverlener, de patiënt en jou als mantelzorger is van groot belang.
  4. Maak duidelijke afspraken: Zodra je de juiste zorgverleners hebt gekozen, is het van vitaal belang om duidelijke afspraken te maken over de verwachte zorg, werktijden, vergoedingen en communicatiemethoden. Heldere communicatie helpt om verwachtingen te stroomlijnen en mogelijke conflicten te voorkomen.
  5. Evalueer regelmatig: Vooral in het begin is het raadzaam om wekelijks de gang van zaken door te nemen met je zorgverleners. Sta stil bij wat goed gaat en bespreek eventuele noodzakelijke aanpassingen. Open communicatie over wensen en behoeften is van wederzijds belang.

Annemie Triepels biedt daarnaast een helpende hand aan mantelzorgers die worstelen met het vinden van balans tussen het zorgen voor hun geliefden en het leiden van een eigen leven. Als ervaren coach en mantelzorger begrijpt ze de nuances van deze uitdagende taak en biedt ze waardevolle begeleiding aan degenen die ernaar streven beide aspecten van hun leven in harmonie te brengen. Heb je behoefte aan advies en ondersteuning? Neem dan contact op met Annemie Triepels via de volgende link: https://www.tijdvoormantelzorgers.com/gratis/in-je-kracht-gesprek

Mantelzorgen is een uiterst waardevolle maar veeleisende taak. Met de wijze tips van Annemie Triepels kunnen mantelzorgers de juiste zorgverleners vinden en een evenwicht creëren tussen zorgen voor anderen en zorgen voor zichzelf.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen