TOP Week 2023 verwelkomt nieuwe eerstejaars studenten

Vanaf vandaag krijgen eerstejaars studenten tot en met 25 augustus weer een spoedcursus in het Tilburgse studentenleven. Tijdens de jaarlijks terugkerende TOP Week worden stad en campus geïntroduceerd aan studenten die starten aan Tilburg University, Fontys en Avans.

Van de deelnemers start bijna 67% als bachelor- en 26% als masterstudent. Bijna een derde van de studenten is internationaal. TOP Week vindt dit jaar plaats op negen verschillende locaties, verspreid door Tilburg. Jaarlijks doen er zo’n 4.200 studenten mee aan de introductieweek.

Tijdens de TOP Week worden studenten ingedeeld in groepen van ongeveer twintig studenten, onder begeleiding van TOP mentoren. Het doel van de introductieweek is om elkaar en de stad te leren kennen door middel van een afwisselend programma, dat een diverse doelgroep aanspreekt.

Een greep uit de activiteiten:

  • Op maandag staat de kennismaking met medestudenten centraal. Studenten leren hun groepje kennen en hebben gezamenlijke activiteiten in het centrum van de stad en in de Spoorzone.
  • Dinsdagochtend bezoeken studenten de Explore 013 Fair op de Tilburg University campus. De dag eindigt met een kroegentocht in het centrum van de stad en een buitenbioscoop in het Spoorpark.
  • Woensdag start de dag in het Tilburg University Sports Center, daarna gaan de deelnemers naar de TOP Cantus in de Ireen Wüstbaan. Voor de studenten die nog geen 18 jaar zijn, is er een activiteit gepland in de Koepelhal.
  • Op donderdag struinen de studenten door de binnenstad om uit de komen bij het TOP Festival in de Muzentuin. In de avond staan open feestjes in het centrum op het programma.
  • Vrijdag beginnen studenten met de TOP Beach Bar bij recreatiebad de Rauwbraken. De week sluit groots af met de Final Stop in de Koepelhal.

Gedurende de week zijn activiteiten gepland bij de vier grootste studentenverenigingen in Tilburg: Plato, TSR Vidar, ESN Tilburg en Olof.

Sociale veiligheid

Samen zorgen we voor een veilige omgeving zodat iedereen kan genieten van de TOP Week. Alle mentoren krijgen vooraf een uitgebreide instructie vanuit de GGD en Sense over hoe grensoverschrijdend gedrag kan worden voorkomen. Ook deelden dit jaar oud-mentoren ervaringen over hun rol en verantwoordelijkheden met de nieuwe mentoren. Daarnaast zijn de vertrouwenspersonen van Tilburg University de hele week bereikbaar voor alle deelnemers van de TOP Week.

Programma

Gedetailleerde programma-informatie is te vinden op www.top-week.nl. Updates zijn ook te vinden op sociale mediakanalen: Instagram (topweek013) en Facebook (TOP Week).

Bron: Tilburg University

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen