Koningin Máxima brengt met staatssecretaris Van Ooijen werkbezoek in het kader van de Week tegen Eenzaamheid

Hare Majesteit Koningin Máxima brengt op woensdagochtend 27 september samen met staatssecretaris Van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een werkbezoek aan initiatieven die eenzaamheid verminderen in een buurthuis in Amsterdam. Het werkbezoek staat in het teken van de Week tegen Eenzaamheid.

Het bezoek begint met een gesprek met deelnemers van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid over het belang van de lokale aanpak in gemeenten en de koppeling met kennis en wetenschap om eenzaamheid tegen te gaan. Hierbij is aandacht voor initiatieven van en samenwerkingen met bedrijven in de aanpak van eenzaamheid.

Na het gesprek sluiten Koningin Máxima en de staatssecretaris aan bij activiteiten om eenzaamheid tegen te gaan. Samen met Oma’s Soep gaan zij met ouderen en jongeren koken en tegelijkertijd in gesprek met de deelnemers. Oma’s Soep organiseert in twaalf steden terugkerende kookochtenden waarbij het contact maken tussen jong en oud centraal staat. Vervolgens worden twee lokale initiatieven uit Amsterdam bezocht waarbij het verbinden van buurtbewoners centraal staat. Met het initiatief Heimweeverhalen wordt buurtbewoners gevraagd waar ze naar terugverlangen; een laagdrempelige manier om contact te maken. Daarna wordt een workshop van het ZID theater bezocht waarbij buurtbewoners verhalen creëren over hoe ze de mensen in de buurt kunnen verbinden. Het ZID theater organiseert elke maand het cultuurpodium IthakaZa.

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid, die loopt van 28 september tot en met 4 oktober, is er extra aandacht voor het thema eenzaamheid en sociaal isolement. Op honderden plekken in Nederland zijn er speciale activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen.

Bron: Min.VWS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen