Treant en Zilveren Kruis sluiten contract voor 2024

Treant ziekenhuiszorg heeft in 2024 met Zilveren Kruis een contract voor alle polissen van de zorgverzekeraar.

Ron Akkerman, lid van de raad van bestuur van Treant, is tevreden met deze uitkomst. ‘Het is goed nieuws voor een groot deel van onze patiënten, die bij Zilveren Kruis zijn verzekerd. Zij kunnen ook komend jaar voor hun zorgvraag gewoon bij de ziekenhuislocaties van Treant in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal terecht.’

Peter Langenbach, directeur Zorginkoop van Zilveren Kruis: ‘De komende jaren willen Treant en Zilveren Kruis verdere stappen zetten om de zorg in Drenthe en Groningen toekomstbestendig te maken, waarbij de zorg toegankelijk, kwalitatief goed en betaalbaar blijft’. Ron Akkerman vult aan: ‘Het digitaliseren van zorg, bevorderen van de gezondheid en meer regionale samenwerking zijn voorbeelden van onderwerpen die hoog op onze agenda staan.’

Contracten met andere zorgverzekeraars

Ook met een groot aantal andere zorgverzekeraars heeft Treant een contract voor 2024: ASR, CZ, ENO, ONVZ, Zorg & Zekerheid en Eucare.

Met Menzis, VGZ en DSW lopen de gesprekken nog. Ook met deze zorgverzekeraars heeft Treant de insteek om tot realistische contractafspraken over 2024 te komen.

Een actueel overzicht van contracten tussen Treant ziekenhuiszorg en zorgverzekeraars houden we bij op onze website en is hier te vinden. Hier is ook een overzicht te vinden van de verzekeringslabels die onder de diverse zorgverzekeraars vallen. Ook kunnen verzekerden altijd contact opnemen met hun zorgverzekeraar voor meer informatie.

_______________________________________________________________________________

Treant verleent met zo’n 6.000 collega’s kwalitatief hoogstaande ziekenhuis- en ouderenzorg vanuit 21 locaties in de regio Drenthe en Zuidoost-Groningen. Treant is er in alle fasen van het leven: van de zorg voor een ongeboren kind tot de zorg in de laatste jaren. Treant onderzoekt, behandelt, geneest, verpleegt, verzorgt en begeleidt. Samen met onze patiënten en cliënten gaan we voor een vitaal en betekenisvol leven. Met noordelijke nuchterheid, passie voor het vak en de drijfveer om steeds beter te worden.

Bron en foto: Treant

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen