ESHPM benoemt Matthias Rieger tot ‘Theme Chair Global Health

Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) gaat het onderzoek en onderwijs op het gebied van Global Health de komende jaren verder versterken. Per 1 januari 2024 is daarom Matthias Rieger aangetrokken als Theme Chair Global Health bij ESHPM. Rieger over zijn benoeming: “Ik ben heel erg enthousiast over mijn aanstelling bij ESHPM met haar lange traditie in het aanpakken van ongelijkheden op gezondheidsgebied over de hele wereld en haar interdisciplinaire aanpak.” 

Matthias Rieger is een econoom met interesse in economische ontwikkeling en gezondheid, maar ook gedragseconomie. Hij heeft veel ervaring met veld- en beleidsexperimenten met partners in meerdere landen en disciplines in het Mondiale Zuiden. Deze experimenten hebben bijgedragen aan het ontwikkelings- en gezondheidsbeleid op zowel mondiaal als lokaal niveau. Hij wil graag nieuwe mondiale gezondheidspartnerschappen opzetten op het gebied van onderwijs, onderzoek en beleidsadvies. Ook start hij drie onderzoekslijnen, namelijk een field experiment lab om gezondheidsgedrag te bestuderen, een Global Health natural experiment lab en een initiatief voor kennisvertaling. Rieger zal zijn ingebed bij de sectie Health Economics, maar zal vanuit die inbedding een ESHPM-breed programma ontwikkelen in samenwerking met andere ESHPM-secties. Daarnaast blijft Rieger nog deels verbonden aan het International Institute of Social Studies (ISS) om ook die samenwerking te versterken.

Rieger gaat het thema vanuit ESHPM samen met het Rotterdam Global Health Initiative (RGHI), met Igna Bonfrer als directeur, ontwikkelen. RGHI is een succesvolle samenwerking tussen ISS in Den Haag, Erasmus Medisch Centrum en Erasmus School of Economics. Bonfrer: “De afgelopen jaren hebben we al veel gedaan in Latijns-Amerika, Azië en nu ook Afrika. Ik verwacht dat RGHI door deze benoeming een nog sterkere magneet zal worden voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het bevorderen van uitmuntend onderzoek en onderwijs, bijvoorbeeld op het gebied van eerlijke toegang tot hoogwaardige gezondheidszorg voor iedereen”.

Bron: ESHPM

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen