Op de tast Seks na kanker

 Seksualiteit na kanker

Array

Op de tast inspireert (ex-)kankerpatiënten om te leven met volle teugen, als patiënt, als vrouw en als seksueel wezen. Verschijnt 8 januari.

Inn Op de tast deelt Marieke Colpaert haar eigen ervaringen met seksualiteit na kanker en biedt ze ruimte aan de vele verhalen van bondgenoten. Marlies Meersman, met haar expertise als seksuoloog, voegt waardevolle inzichten en heel concrete oefeningen toe, waarmee je aan de slag kan op jouw temp en op jouw manier. Het boek verschijnt 8 januari.

Na een kankerbehandeling wil je je oude leven weer oppakken: je werk, je hobby’s, je gezinssituatie… en ook je seksualiteit. Maar dat blijkt niet zo vanzelfsprekend. Veel vrouwen worstelen met hun zelfbeeld en seksualiteit. En laat seks nu net iets zijn wat niet makkelijk besproken wordt tijdens de consultatie. In Op de tastseksualiteit na kanker doorbreken Marieke Colpaert en Marlies Meersman het taboe. Met verschillende experten en aan de hand van de persoonlijke verhalen van lotgenoten en hun partners leggen ze uit welke gevolgen de kankerbehandeling kan hebben. Daarnaast krijg je een waaier aan tips om zowel mentaal als fysiek weer op een positieve manier met seks om te gaan. Uniek zijn de vele oefeningen om je seksualiteit opnieuw te beleven. Een must-have voor (ex-)kankerpatiënten, hun partners én zorgverleners.

 Over de auteur Marieke Colpaert kreeg op jonge leeftijd borstkanker en ervaarde zelf de impact van de behandeling op haar seksualiteitsbeleving.Marlies Meersman is psychologe, psychotherapeute en seksuoloog.

Boekgegevens

Op de tast Seks na kanker
Marieke Colpaert en Marlies Meersman – Op de tast. Verschijnt 8 januari bij Borgerhoff & Lamberigts.
ISBN 978 94 6477 811 3 | Softcover | 287 pag. | € 24,99. 
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen