Gouden certificaat Milieuthermometer Zorg toegekend aan Revant

Array

Revant medisch specialistische revalidatie heeft voor haar locatie Reigerbos in Goes het gouden certificaat behaald van Milieuthermometer Zorg. Revant biedt op deze locatie Kind- en jeugdrevalidatie. Revalidatiecentrum Breda, Lindenhof in Goes en De Wielingen in Terneuzen hebben opnieuw het niveau zilver behaald.

Op dit moment zijn er in Nederland 460 zorginstellingen met een Milieuthermometer Zorg certificaat*. Van deze zorginstellingen zijn totaal 542 locaties gecertificeerd, waarvan er slechts 16 met het gouden certificaat. Dit niveau is gekoppeld aan het officiële nationale keurmerk Milieukeur. 

Green Team

De afgelopen jaren timmert Revant hard aan de weg op het gebied van duurzaamheid.

Zo is er een duurzaamheidsbeleid geschreven. Dit omvat de thema’s duurzaam inkopen en duurzame zorg waarbinnen nog veel winst te behalen is. Ook zijn er aanvullende beleidsstukken geschreven, zoals het duurzaam mobiliteitsbeleid en het beleid duurzaam bouwen. Deze geven richting aan de duurzaamheidsambities van Revant.

Een milieucommissie (het Green Team) is binnen de organisatie opgericht met als doel initiatieven te ontwikkelen, richting te geven aan de eerdergenoemde beleidsstukken en aandacht te vragen voor duurzaamheid. Zo organiseerde het team meerdere ‘Waste labs’ voor meer bewustwording bij medewerkers; samen met afvalpartner Renewi Nederland, Green Team leden en een aantal vrijwilligers werden daarin de afvalstromen gesorteerd van de locaties. Hierdoor werd er inzicht verkregen in afvalstromen en -scheiding binnen de organisatie.

Revant medisch specialistische revalidatie

Revant is hét expertisecentrum voor medisch specialistische revalidatie in West-Brabant en Zeeland. Samen met de revalidant werken wij professioneel, interdisciplinair en met toewijding aan eigen regie en zelfstandigheid. Revant biedt medisch specialistische revalidatie op basis van professionele standaards. Medisch specialisten en behandelaars houden kennis en ontwikkelingen in revalidatiegeneeskunde bij, initiëren/nemen deel aan wetenschappelijk onderzoek en passen wetenschappelijk bewezen uitkomsten toe in de revalidatie voor volwassenen en kinderen.

Website Netwerk Pijnrevalidatie Nederland: https://npn.nu/

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen