Zaken om op te letten bij de aanschaf van gezondheidsproducten

Array

De markt voor gezondheidsproducten is groter dan ooit. Iedereen wil zichzelf optimaal verzorgen en de middeltjes die we daarvoor kunnen gebruiken puilen uit de schappen. Dit lijkt het heel gemakkelijk te maken. Dit is echter niet het geval, want lang niet elk middeltje doet wat het belooft. Bovendien kan de kwaliteit van de middelen sterk verschillen. Daarnaast zijn er ook andere zaken die meespelen bij de keuze voor de juiste gezondheidsproducten. Het is dus belangrijk om goed op de volgende zaken te letten.

Een erkende leverancier kiezen

Het eerste waar je op moet letten, is de aanbieder van de producten. Iedereen lijkt te willen meeprofiteren van deze ontploffende markt. Daardoor schieten bijvoorbeeld de webshops als paddenstoelen uit de grond. Dit is niet direct gemakkelijk voor de consument. Lang niet alle aanbieders zijn van hoge kwaliteit. Wanneer je bij een gedegen groothandel in gezondheidsproducten jouw aankopen doet, dan maak je het voor jezelf een stuk gemakkelijker. Je weet dan al zeker dat je producten van goede kwaliteit koopt. Ook weet je zeker dat de afhandeling op correcte wijze gebeurt. Zo neem je veel zorgen alvast weg.

Ingrediënten van het product

Wanneer je je op de aanschaf hebt gericht, dan is het slim om je meer op het product zelf te richten. Het is goed om te bekijken wat er in het middel dat je koopt zit. Wanneer je een goed product koopt, dan word je er beter van. Wie een product koopt met allerlei toevoegingen, zal de gezondheid echter meer schade toebrengen dan dat je deze bevordert. Dat is natuurlijk niet de bedoeling ervan. Omdat veel aanbieders een verdienmodel zien in het gebruik van allerlei termen, maar daar het product niet op richten, kan je al snel in de val lopen.

Wat heb je nodig?

Wanneer je aan gezondheidsproducten gaat beginnen, dan heeft dat alleen waarde wanneer je de producten echt nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld te maken met een vitamine D tekort? Dan kan een supplement daarvoor van waarde zijn. Er zijn echter ook talloze middelen die genomen worden, zonder dat ze daadwerkelijk iets toevoegen aan je gezondheid. De waarde daarvan is natuurlijk maar heel beperkt. En in sommige gevallen is het zelfs schadelijk. Dit wil je natuurlijk wel voorkomen. Ga dus altijd na of je het wel echt nodig hebt om dit middel te nemen. Pas daarna kan je het ook aanschaffen.

Werking met andere middelen

Een laatste punt van aandacht dat essentieel is, is de wisselwerking met andere middelen of medicijnen. Sommige producten gaan nu eenmaal niet goed samen en zorgen voor bijwerkingen, klachten of een verminderde werking. Dit is vooral een probleem wanneer het om medicijnen gaat die zijn voorgeschreven door een arts of specialist. Daarom is het ook altijd van belang om goed door te nemen in welke combinatie middelen wel en niet te nemen zijn. Wanneer dit middelen die belangrijker voor jouw gezondheid zijn in de weg staat, dan is het geen goed idee om dit supplement of product te nemen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Geef een reactie

Recente artikelen