Parkinsonspreekuur Saxenburgh Groep blijkt succes

Array

parkinsonVorig jaar is de Saxenburgh Groep gestart met spreekuren speciaal voor Parkinsonpatienten. Bijna een half jaar na dato blikt Parkinsonverpleegkundige bij het Röpcke-Zweers Ziekenhuis Anita Reinink met een tevreden gevoel terug. ‘De spreekuren zorgen ervoor dat we meer tijd en aandacht aan de patiënten kunnen besteden.’

Op verzoek van de patiënt
Het Parkinsonspreekuur is vorig jaar gestart op verzoek van de patiënten. Parkinsonpatiënten hebben naast de fysieke klachten die de ziekte van Parkinson met zich meebrengt, vaak ook te maken met psychosociale klachten. Voor artsen en verpleegkundigen was het niet altijd mogelijk om voldoende tijd en  aandacht aan patiënten te besteden binnen het kwartier dat normaal gesproken voor een consult wordt ingepland.

Meer tijd en aandacht
De Parkinsonspreekuren zijn ingericht op basis van de behoefte van de patiënten. In plaats van een kwartier duren ze daarom drie kwartier. Parkinsonverpleegkundige Anita Reinink ziet haar patiënten iedere dinsdagochtend. ‘Veel mensen vinden het fijn dat dit spreekuur er nu is. Doordat we langer de tijd hebben kunnen we dieper ingaan op de lichamelijke en fysieke klachten die de ziekte van Parkinson met zich meebrengt. Ook bespreken we de medicatie-instellingen en kunnen we allerlei tests afnemen om het verloop van de ziekte in kaart te brengen. Patiënten die op het moment van het consult in het ziekenhuis zijn opgenomen, bezoeken we nu op de kamer. De extra tijd en aandacht die we nu hebben maakt dat het Parkinsonspreekuur voor zowel de verpleegkundigen als de patiënten een uitkomst is.

ParkinsonNet
Om de zorg voor en rondom Parkinsonpatiënten zo goed mogelijk te organiseren is de Saxenburgh Groep aangesloten bij ParkinsonNet; een netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson. Wilt u hier meer informatie over ontvangen? Neem dan contact op met Anita Reinink via (0523) 27 63 50.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen