Philips sluit langdurige overeenkomst met nieuwe Karolinska University Hospital in Zweden

Array

Philips heeft een zeer belangrijke langdurige overeenkomst kunnen sluiten met het toonaangevende universiteitsziekenhuis Karolinska University Hospital nabij Stockholm in Zweden.
Philips gaat voor zeker 14 jaar onze medische apparatuur leveren aan dit grote nieuwe ziekenhuis. Ook zal Philips dienstverlening leveren rondom de medische producten. Daarnaast, en dat maakt dit contract erg bijzonder, dat er daarnaast een grote Research & Development component is ingebracht in de overeenkomst waarbij Philips onsite medisch technologisch onderzoek, klinische wetenschap en de dagelijkse zorgpraktijk van het ziekenhuis kunnen gaan samenbrengen om zo innovaties te versnellen.

KarolinskaDit type contracten past zeer goed in de huidge tijdsgeest, waarin we de markt zien veranderen en daarop inspelen door als Philips te verschuiven van productgericht naar een model waarin naast onze medische systemen ook dienstverlening bieden, maar ook langdurige financiële stabiliteit en het kunnen waarborgen dat een ziekenhuis altijd kan beschikken over de nieuwste apparatuur tegen kosten die vooraf bekend zijn (voorspelbare kosten voor medische technologie voor een decennium of meer…).

Dit soort nieuwe businessmodellen zien we ook steeds meer in Nederland zelf. Hier hebben we al 7 van dit soort langdurige overeenkomsten. Bekende zijn met Isala klinieken (Zwolle), Rijnstate (Arnhem) en Orbis Medisch Centrum in Geleen.
< hr>

Officieel persbericht
Philips, regiobestuur Stockholm en nieuwe Karolinska University Hospital sluiten meerjarige samenwerking gericht op toekomstige zorgvraag

 

  • Het nieuwe Karolinska University Hospital in Solna krijgt de beschikking over geavanceerde beeldvormingsoplossingen en -diensten voor een periode van veertien jaar tegen voorspelbare kosten.
  • De overeenkomst omvat samenwerking op het gebied van onderzoek en innovatie waaraan onderzoekers uit de industrie, het ziekenhuiswezen en de academische wereld zullen bijdragen.

 

Solna, Zweden – Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) heeft vandaag bekendgemaakt een samenwerkingsovereenkomst te hebben gesloten met het bestuur van de regio Stockholm (Stockholm County Council (SCC)) in Zweden gericht op het vernieuwen van de gezondheidszorg. De overeenkomst heeft een looptijd van veertien jaar en omvat een R&D-programma en een onderwijsprogramma, evenals aanschaf, installatie, onderhoud, modernisering en vervanging van alle medische-beeldvormingssystemen voor het nieuwe Karolinska University Hospital in Stockholm. Het contract is aan Philips gegund na een openbare Europese aanbestedingsprocedure en biedt het SCC de optie om de contracttermijn met zes jaar te verlengen. De financiële details van de overeenkomst worden niet bekendgemaakt.

 

De nieuwe locaties van het universiteitsziekenhuis in Solna, onderdeel van de grootstedelijke regio Stockholm, zijn momenteel in aanbouw en worden volgens de planning eind 2016 geopend. Het bestaande Karolinska University Hospital is een internationaal toonaangevend academisch ziekenhuis, en het nieuwe ziekenhuis heeft de ambitie om deze positie verder te versterken. Het ziekenhuis gaat zijn zorg organiseren op wijze die volledig is gericht op het centraal stellen van de patiënt. Er zullen nieuwe zorgpaden worden ontwikkeld waarbij zorgverlening, klinisch onderzoek en onderwijs worden geïntegreerd. Als toonaangevend universiteitsziekenhuis zullen in het nieuwe ziekenhuis de medisch specialisten en zorgprofessionals van de toekomst worden opgeleid.

 

Met het oog op deze doelstellingen is de overeenkomst sterk gericht op innovatie en samenwerking. Het nieuwe Karolinska University Hospital krijgt gedurende een meerjarige termijn en tegen voorspelbare kosten de beschikking over de allernieuwste beeldvormingssystemen en -diensten, ook van andere fabrikanten. De dienstverlening met betrekking tot de medische apparatuur omvat aanschaf, systeemintegratie en tijdige vernieuwing om te waarborgen dat het nieuwe ziekenhuis beschikt over de beeldvormingsfuncties die de diverse afdelingen nodig hebben om optimale zorg te kunnen leveren. Verder gaat Philips in het nieuwe universiteitsziekenhuis een onderzoeks- en innovatiecentrum inrichten om onderzoekers uit de medisch-technologische industrie, het ziekenhuiswezen en de academische wereld samen te brengen en zo bij te dragen aan een nauwer contact tussen zorgverlening en klinisch onderzoek. De verwachting is dat dit de omzetting van onderzoeksbevindingen in nieuwe genees- en behandelmethoden zal helpen te versnellen.

 

“Met deze vernieuwende overeenkomst gaan Philips, het bestuur van de regio Stockholm en het nieuwe Karolinska University Hospital een verbintenis aan om samen het hoge innovatietempo mogelijk te maken dat nodig is om aan de eisen te kunnen voldoen die de gezondheidszorg van de toekomst vraagt”, aldus Karen Sorensen, CEO van Philips Nordic. “Voor Philips past deze overeenkomst perfect in onze strategie om aanbieder van totaaloplossingen voor de zorg te worden, waarbij we met onze klanten samenwerken aan een transformatie van de gezondheidszorg op basis van meerjarige contracten met prestatieafhankelijke verdienmodellen.”

 

De aangeschafte beeldvormingsapparatuur, zoals MRI, CT, echografie en interventionele röntgensystemen, worden eigendom van de SCC en zullen in het nieuwe ziekenhuis worden ingezet voor radiologische, cardiologische, neurologische, oncologische en pediatrische toepassingen, voor zowel de zorgverlening als klinisch onderzoek.

 

Zowel de realisatie als het beheer van het nieuwe Karolinska University Hospital is gericht op minimale milieueffecten. Philips wil daaraan bijdragen met een sterk aanbod van duurzame beeldvormingssystemen, bijvoorbeeld met MRI-scanners die 20% minder energie verbruiken dan het marktgemiddelde.

Bron: Philips

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen