
L.S.V. Minerva reikt cheque uit van € 53.392 aan het LUMC Kankerfonds
ArrayDe Leidse Studenten Vereniging Minerva reikte op ludieke wijze een cheque uit van 53.392,00 euro aan het LUMC Kankerfonds. Gehuld in laboratoriumjassen met daarop de getallen, vormden een aantal leden gezamenlijk het te overhandigen bedrag. De vereniging heeft de donatie in vijf jaar bijeengebracht om daarmee substantieel bij te dragen aan de strijd tegen kanker. De cheque werd op vrijdag 13 juni 2014 in ontvangst genomen door prof. dr. Fred Falkenburg namens het LUMC Kankerfonds.
De donatie wordt ingezet om twee ‘Minerva Studentfellows’ aan te stellen in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) voor de periode van een jaar. De fellows werken binnen het onderzoek van prof. dr. Fred Falkenburg, onder leiding van dr. Mirjam Heemskerk en dr. Inge Jedema, aan een nieuwe behandelmethode tegen leukemie, lymfklierkanker en de ziekte van Kahler. Deze zomer nog worden de functies gepubliceerd op de LUMC website. Alle universitaire studenten die voldoen aan de vacaturecriteria komen in aanmerking.

Foto: IsVormgeving
Fonds op naam
Vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid is Minerva in 2009 met KWF Kankerbestrijding gestart met het fonds op naam L.S.V. Minerva/KWF Fonds met het doel wetenschappelijk onderzoek naar kanker te financieren. Naast hun studie en de activiteiten voor de vereniging wilden de studenten op deze wijze hun steentje bijdragen in de strijd tegen kanker. Minerva was daarmee de eerste studentenvereniging in Nederland die met de oprichting van dit fonds een dergelijke langdurige samenwerking met KWF aanging. De combinatie van zowel maatschappelijke als wetenschappelijke steun van studenten voor kankerbestrijding maakte de samenwerking uniek.
LUMC Kankerfonds
Onder het motto ‘Laat Leiden leukemie bestrijden’ ging op 4 februari 2014, Wereldkankerdag, het LUMC Kankerfonds van start. Publiek en bedrijven uit de regio worden gevraagd het fonds te steunen en daarmee onderzoek naar een innovatieve behandelmethode voor patiënten met leukemie, lymfklierkanker of de ziekte van Kahler. Het gaat daarbij om levende afweercellen van gezonde donoren die de kwaadaardige kankercellen uitschakelen.
Bron: L.S.V. Minerva