PimBio vestigt zich op Pivot Park

Array

Per 1 juni zijn de deuren van het kantoor van PimBio op Pivot Park geopend. PimBio richt zich voornamelijk op ondersteuning van Life Science partners van over de gehele wereld in het creëren van innovatieve microfluïdische producten en technologieën op de ‘organ-on-a-chip’ markt.  Dit moet de aanmaak van volledig gedifferentieerde levende weefsels en complete organen voor wetenschappelijk onderzoek, regeneratieve geneeskunde en industrie mogelijk maken. PimBio ondersteunt via haar werkzaamheden de 3R’s, de leidende principes van reductie, verfijning en vervanging van dierproeven. De op Pivot Park aanwezige Life Sciences community is voor PimBio een belangrijke reden om zich hier te vestigen.

“Ik bied de onderzoeks-en industriële gemeenschap een unieke combinatie van microtechnologie, materialen, kennis en toepassing. Hiermee wil ik samen met mijn partners komen tot innovatieve en duurzame oplossingen waarmee we het leven van mensen verbeteren,” aldus Michael Ponomarenko, CEO van PimBio. “Door het bedrijf op het Osse Pivot Park te vestigen, wordt PimBio onmiddellijk onderdeel van een uitstekend netwerk van bedrijven die direct of indirect betrokken zijn bij Life Sciences onderzoek wereldwijd.”

“De visie van PimBio om samen te werken met partners om tot innovatieve oplossingen te komen, sluit naadloos aan op het gedachtegoed van Pivot Park,” aldus Mirjam Mol-Arts, CEO van Pivot Park. “Daarnaast hebben de activiteiten van deze ambitieuze start-up, die de ambitie heeft om marktleider in haar werkveld te worden, veel raakvlak met de activiteiten van de Pivot Park Community waardoor zij elkaar en elkaars netwerk kunnen versterken. Wij zijn dan ook erg blij met de komst van Michael en zijn bedrijf PimBio.

Over Pivot Park

Pivot Park biedt bedrijven een hoogwaardige farmaceutische R&D infrastructuur die de kans geeft om te versnellen, te groeien en uit te blinken op het vlak van geneesmiddelen-ontwikkeling. Werkende op Pivot Park maakt u onderdeel van een actieve en innovatieve farma R&D Community, tevens een hub binnen een breder internationaal netwerk, die bijdraagt aan een gezonde maatschappij.

Pivot Park is in februari 2012 ontstaan uit een initiatief van het farmaceutische bedrijf MSD in nauwe samenwerking met vijf partners: provincie Noord-Brabant, de gemeente Oss, de Nederlandse ministeries van Economische Zaken en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM).

Over PimBio

PimBio B.V. is een bedrijf dat ontwikkelt en produceert nieuwe en veelbelovende microfluïdische apparaten voor bioengineering van fysiologisch relevant levend weefsel voor gebruik in wetenschappelijk onderzoek, regeneratieve geneeskunde en industrie. De essentie van PimBio is om samen met klanten te werken aan innovatieve en betrouwbare oplossingen in het complete traject van idee tot fabricage om onderzoek en industriële gemeenschap unieke en innovatieve oplossingen te bieden met 3R’s potentieel om leven van mensen te verbeteren.

Bron: Pivot Park

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen