De huisartsgeneeskundige inbreng in de acute ketenzorg

Array

Het NHG richt zich met een concept-Standpunt op de inhoudelijke aspecten van de acute ketenzorg en komt op basis daarvan tot enkele organisatorische richtlijnen. [image1_left]De NHG vindt dat deze regionaal vertaald moeten worden waarbij de Landelijke Huisartsen Vereniging het tot haar taak rekent hiervoor de juiste randvoorwaarden te creëren. Het NHG is van mening dat een goed functionerende zorgketen in de acute medische zorg cruciaal is. Het uitgangspunt in de keten van hulpverlening bij acute gezondheidsklachten is dat de zorg wordt verleend op het juiste moment, op de juiste plaats, en door een hulpverlener met de juiste competenties. Het concept-Standpunt wordt over enige tijd door het NHG-bestuur vastgesteld, en ook door het LHV-bestuur. Het zal in december voor bekrachtiging worden ingebracht in de Algemene Ledenvergadering van het NHG.
´De acute ketenzorg behoeft verbetering; de keten ‘rammelt’. Dat wordt uit de praktijk en de overstelpende hoeveelheid literatuur daarover wel duidelijk. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg is een ketenbrede visieontwikkeling niet van de grond gekomen en worden vooral huisartsen nauwelijks bij de ontwikkeling betrokken. Dat is echter slechts een fractie – zij het een belangrijke fractie – van het probleem. Huisartsen, ziekenhuizen, ambulancezorg en de CPA’s worden opgeroepen om samen te gaan werken aan een vereenvoudigde structuur voor de spoedeisende medische hulpverlening´. Lees hier voor het concept standpunt
Bron: Huisartsvandaag

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen