Opt-out of opt-out
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding 22 september 2005 - 16:58
Array
Voor het doen van wetenschappelijk onderzoek zijn proefpersonen nodig. Artsen gaan vaak onder druk proefpersonen werven via de ’opt in‘-methode. Hierbij geven patiënten expliciet aan dat ze willen meedoen en hierdoor wordt het aanbod van proefpersonen dus beperkt. De onderzoekers geven zelf de voorkeur aan de ’opt out‘-methode. Bij die manier van werven doen patiënten mee tenzij ze expliciet weigeren. In een geblindeerde en gerandomiseerde studie vergeleken epidemiologen van de Royal Free and UCL Medical School in Londen beide methoden. Zij selecteerden ruim 500 patiënten met agina pectoris uit twee huisartsenpraktijken. De helft van deze patiënten werd benaderd voor deelname aan het onderzoek volgens de ’opt in‘-methode, de andere helft volgens de ’opt out‘-methode. Van de opt-in-groep kwam uiteindelijk 38 procent van de benaderde patiënten voor een eerste afspraak naar de onderzoekskliniek. Van de opt-out-groep kwam 50 procent opdagen. Naast de hogere opkomst bij de ’opt out‘-methode bleek ook de samenstelling van de groepen proefpersonen te verschillen. De ’opt in‘-methode bleek gezondere proefpersonen op te leveren. Lees hier het bericht over dit onderwerp in Medisch contact Bron: Artsennet
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.
Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.
De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.