Vragenlijst beschikbaar voor het meten van arbeidssatisfactie van huisartsen

Array

Arbeidssatisfactie van huisartsen valt uiteen in negen deelbegrippen. Het omvat de tevredenheid met
1. tijd voor werk en privé
2. financiën
3. samenwerking
4. steun en waardering van derden
5. ontplooiing van andere activiteiten zoals onderzoek en onderwijs
6. fysieke werkomstandigheden
7. het draaien van NAW diensten
8. de inhoud van werk
9. niet materiéle aspecten.

Uitgaande van deze negen aspecten construeerde en valideerde huisarts en bedrijfsarts Irene van Ham een vragenlijst van 58 vragen. Zij legde die daarna voor aan 1151 huisartsen. Op 15 maart promoveerde zij op vragenlijst en onderzoek bij Jan de Haan,huisarts en hoogleraar te Groningen in de praktijkvoering van huisartsen.  <br /><br />Tags: <a rel=”tag” href=”http://technorati.com/tag/Arbeidssatisfactie”>Arbeidssatisfactie</a>, <a rel=”tag” href=”http://technorati.com/tag/huisartsen”>huisartsen</a>, <a rel=”tag” href=”http://technorati.com/tag/vragenlijst”>vragenlijst</a>, <a rel=”tag” href=”http://technorati.com/tag/Janine+Budding”>Janine Budding</a>De vragenlijst omvat negen interessante deelgebieden van de arbeidssatisfactie en is volgens de regelen der kunst gevalideerd. Interessant is ook de literatuurstudie waarop de lijst is gebaseerd. Het proefschrift waarin de vragenlijst is opgenomen, heet “De arbeidssatisfactie van de Nederlandse huisarts” ISBN nummer 90 367 2463 5 het emailadres van Irene van Ham is [email protected] en dat van haar promotor Jan de Haan [email protected]

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen