NOS: Maasstad Ziekenhuis overtrad infectie-richtlijnen

Array

Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam heeft regels voor de indamming van infecties genegeerd. Daardoor kon de uitbraak van de resistente Klebsiella-bacterie voortwoekeren. Dat meldt de NOS vandaag, op basis van gesprekken die de NOS heeft gevoerd met nabestaanden van overleden patienten en andere betrokkenen in en buiten het ziekenhuis. De NOS heeft gesprekken gevoerd met nabestaanden van overleden patienten en andere betrokkenen in en buiten het ziekenhuis en kregen ze inzage in hun dossiers. Uit dossiers van overledenen zou blijken dat de patienten pas na zeven weken werden geïsoleerd. Volgens de richtlijnen moet dat meteen gebeuren. De NOS dat het ziekenhuis zich onvoldoende hebben ingespannen om verspreiding van de resistente bacterie te voorkomen.  Sinds augustus 2010 is de klebsiella steeds vaker een probleem.  Sinds oktober vorig jaar kampt het Maasstad ziekenhuis met de multiresistente bacterie Klebsiella pneumoniae. Zeker 21 patienten die de bacterie hebben opgelopen zijn intussen overleden.

In een korte reactie aan MedicalFacts laat een woordvoerder weten de zaak serieus op te nemen. Vanmiddag komt het ziekenhuis met een reactie. Aan de NOS liet het ziekenhuis al weten zich altijd de richtlijnen van de Werkgroep Infectie Preventie te houden.


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen