MEDICA 2008: Verantwoord trainen met vibratieplatformen

Array

Binnen het raamwerk van de Medica hield de internationale fabrikant van vibratieplatformen, VibroGym International, een seminar onder experts over “verantwoord trainen met vibratieplatformen in de praktijk”.

Huisartsen, fysiotherapeuten en sportwetenschappers wisselden hun kennis uit met onafhankelijke experts zoals Prof. Dr. Klaus Baum (Köln, Duitsland), Dr. Med. Gernot Felmet (Villingen-Schwenningen, Duitsland) en gekwalificeerd sport wetenschapper Jens Freese (Köln, Duitsland ). 50 deelnemers hebben zich ingeschreven voor dit exclusieve privé seminar tijdens de Medica in Düsseldorf.

In het seminar werden de laatste studies besproken die zijn gedaan met diabetici en MS patienten, wiens symptomen aanzienlijk verminderd werden door gebruik te maken van deze medisch gecertificeerde vibratie platvormen . Freese presenteerde een specifiek “preventie concept”, welke is ontwikkeld door de “German Coach Academy” (German abbreviation: DTA) en voor waar de ziekenfondsverzekeringen een dekking gaven. Celebrity coach, Arno Schmitt (München), liet de deelnemers oefeningen zien die adequaat zijn voor het doelgebied preventie en revalidatie: mogelijkheden om de symptomen te verminderen waar MS patienten mee te kampen hebben, oefeningen die bijvoorbeeld de knie-extensoren versterken na een knieoperatie maar ook voorbeelden hoe VibroTraining® te gebruiken binnen postnatale oefeningen na zwangerschap.

De Düsseldorf fair is open tot en met zaterdag. Geïnteresseerden en bezoekers kunnen informatie ophalen aangaande medische vibratie training direct bij de fabrikant VibroGym: hall 5, stand P30 of online op www.vibrogym.com or www.vibrogym.de.

Recente artikelen