Kikkerknuffel krijgt naam

Array

Op woensdagmiddag 27 maart wordt in het Theater aan de Parade de naam bekend gemaakt van de kikkerknuffel die is ontworpen voor de kinderen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Alle 175 kinderen die een naam hebben bedacht , zijn uitgenodigd voor een speciale voorstelling van het Opkikkertheater. Het ziekenhuis heeft een prijsvraag uitgeschreven voor een naam voor de kikkerknuffel. De eerste prijs wordt uitgereikt door Annie, de hoofdrolspeelster uit de gelijknamige musical die in mei weer naar Den Bosch komt. De winnaar ontvangt kaartjes voor deze voorstelling.  De nu nog naamloze kikkerknuffel gaat troost en afleiding bieden aan alle kinderen tot en met negen jaar die voor een operatie of een opname in het ziekenhuis komen. De kikkerknuffel is ook te koop via de webshop van het ziekenhuis , www.jbz.nl/kikker. Van elke verkochte knuffel kan een kikkerknuffel worden gegeven aan een kind in het ziekenhuis.

20130320 Opkikkertheater Open DagDe kikkerknuffel is ontworpen door Gerard de Bruyne. Deze ontwerper ontwierp ook de wandversieringen voor alle afdelingen waar kinderen komen in het ziekenhuis. De kikker staat symbool voor een kindvriendelijke omgeving. Op de kinderwebsite www.halloziekenhuis.nl  gaat de kikker de rol van vraagbaak vervullen. Kinderen kunnen vragen stellen aan de kikker. Als de kikker het antwoord niet direct weet, gaat hij in het ziekenhuis op zoek naar het juiste antwoord. De jury voor de nieuwe naam van de kikkerknuffel bestaat uit presentator Albert Verlinde, ontwerper Gerard de Bruyne, Bert Damen van Damen Communicatie, Esther van Bilsen van Theater aan de Parade en Renée Spermon van de Stichting Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Gouden Smiley
Onlangs ontving het Jeroen Bosch Ziekenhuis een Gouden Smiley voor de kinderafdeling en de kinderdagbehandeling van de Stichting Kind en Ziekenhuis. Het ziekenhuis scoorde bovengemiddeld ten aanzien van de rol van de pedagogisch medewerkers en de samenwerking met verpleegkundigen en artsen. Ook het meedenken van het personeel (ook buiten de gebruikelijke kaders) in het vinden van oplossingen scoorde hoog. Dat kinderen zoveel mogelijk dezelfde gezichten te zien krijgen, de kwaliteitsprocedures en de informatievoorziening via de kinderen- en jongerenwebsite www.halloziekenhuis.nl oogstten lof.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patiënt, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patiëntveilige en patiëntgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire, Minimaal invasieve en Transmurale geneeskunde.

Opkikkertheater
Speciaal voor kinderen en ouders met een chronische ziekte organiseert STOP! Theateropleiding Opkikkertheater. Even de pijn en medicijnen van alle dag vergeten en genieten van een prachtige voorstelling voor en door jong talent uit de regio. STOP Theateropleiding is opgericht op 1 januari 2010 en heeft als doelstelling om jonge talentvolle mensen kennis te laten maken met de wereld van het theater. Regelmatig zijn er aanvullende workshops zoals dans, grime, logopodie en zang van professionals maar er wordt ook gewerkt met stagiaires van diverse opleidingen. Elly Bens is creative director van STOP Theateropleiding en eindverantwoordelijk in nauwe samenwerking met artistiek leider Gabri Wijnakker van GLiMM Theatermakers.

Recente artikelen