Eigen bijdrage alsnog van tafel

Array

Dankzij een motie van Lea Bouwmeester (PvdA) vandaag tijdens de begrotingsbehandelingen is de eigen bijdrage voor de ggz nu weer geschrapt. In het herfstakkoord tussen VVD en PvdA, was de eigen bijdrage al van tafel, maar in het regeerakkoord werd de eigen bijdrage voor 2014 weer opgenomen.

GGZ Nederland heeft samen met aanbieders van eerstelijns ggz aangeboden binnen de kaders van het Bestuurlijk Akkoord te zoeken naar een alternatieve dekking voor de beoogde opbrengsten van de eigen bijdrage. De dekking vanaf 2015 zal worden betrokken bij de afspraken over de voortzetting van het bestuurlijk akkoord ggz.

Paul van Rooij, directeur GGZ Nederland: `Dit is geweldig nieuws voor onze patienten en we zijn ontzettend blij dat we het op deze manier, samen met de andere partijen hebben kunnen oplossen. Het is terecht dat er geen onderscheid meer is tussen mensen met somatische klachten en mensen met psychische klachten.

bron: GGZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen