Minister Schippers brengt werkbezoek aan China

Array

Minister Edith Schippers (VWS) brengt van vrijdag 21 tot dinsdag 25 september een werkbezoek aan China. Schippers doet dit op uitnodiging van de Chinese minister van Gezondheid, de heer Chen Zhu. Doel van de reis is de samenwerking op het terrein van volksgezondheid tussen beide landen te versterken. Het bezoek van Schippers staat ook in het teken van 40 jaar bilaterale betrekkingen op ambassadeursniveau tussen China en Nederland.

Naast de ontmoeting met haar Chinese collega Chen Zhu, bezoekt Schippers in Beijing het Chinese Center for Disease Prevention and Control. Het CDC is te beschouwen als de Chinese equivalent van het Nederlandse RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Onderwerp hierbij is vooral de verdere verdieping van de Chinees-Nederlandse samenwerking op het gebied van de bestrijding van infectieziekten, tuberculose en antimicrobiele resistentie.

In besprekingen met de Chinese State Food and Drug Administration (SFDA; toezichthouder vergelijkbaar met de Inspectie voor de Gezondheidszorg) staat de veiligheid van medicijnen en medische hulpmiddelen op de agenda. Ongeveer 80 procent van de ingredienten voor medicijnen wordt in China geproduceerd, en de import van medische hulpmiddelen uit China neemt toe. Met de General Administration of Quality Supervision, Inspection and Quarintine (AQSIQ) bespreekt Schippers de veiligheid van non food-producten die van China naar Nederland worden geïmporteerd.

Schippers brengt in Beijing eveneens een bezoek aan een ziekenhuis waarmee Nederland eerder heeft samengewerkt bij de inrichting van een revalidatiekliniek tijdens de Olympische Spelen en bij de inrichting en training van een nieuwe revalidatiekliniek in het aardbevingsgebied in Sicuan in 2008. Ook zal zij de Nederlandse kennis en technologie op het gebied van life sciences and health en revalidatiegeneeskunde onder de aandacht van haar Chinese gesprekspartners brengen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen