Longpunt: een longprobleem, hoe ga je daarmee om?

Array

Longpunt Eindhoven heeft op maandag 16 januari de eerste bijeenkomst van 2017. Het thema is ‘Een longprobleem, hoe ga ik daarmee om?’ Na een korte introductie wordt er samen met longpatiënten en hun naasten gekeken naar eigen ervaringen tijdens de wintermaanden. Onderwerpen zoals extra gezondheidsrisico’s tijdens de wintermaanden en het op peil houden van de conditie worden besproken. Door onderlinge gesprekken wordt van elkaar geleerd en krijgt men steun van elkaar. Het doel is: samen werken aan een betere conditie.

De middag is bedoeld voor longpatiënten, die binnenkort gaan revalideren, en longpatiënten, die al een revalidatietraject hebben doorlopen en hun ervaringen willen delen. De bijeenkomst wordt gefaciliteerd door Longpunt Eindhoven, een initiatief van het Longfonds, Máxima Medisch Centrum, het Catharina Ziekenhuis en PoZoB.

De bijeenkomst vindt plaats in Máxima Medisch Centrum aan de Dominee Theodor Fliednerstraat 1 in Eindhoven. Het programma duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur. U bent vanaf 13.30 uur van harte welkom. De toegang is gratis. Informatie over deze bijeenkomst kunt u verkrijgen bij mevrouw R. Dost, telefoonnummer (040) 843 53 07. Wij ontvangen uw aanmelding graag via [email protected] of eerder genoemd telefoonnummer

Meer informatie over deze en volgende bijeenkomsten vindt u op www.mmc.nl/agenda

Máxima Medisch Centrum

Máxima Medisch Centrum (MMC) is een groot ziekenhuis met twee locaties: Eindhoven en Veldhoven. Het ziekenhuis vervult een aantal topfuncties waaronder een intensive care voor te vroeg geboren baby's en een afdeling voor complexe zwangerschappen. Eén van de speerpunten is sportgeneeskunde. De specialisten werken onder het label SportMáx aan hoogwaardige zorg op het gebied van sportgeneeskunde. MMC werkt samen met de Technische Universiteit Eindhoven aan vernieuwing van medische technologie. Het opleiden van specialisten doen we samen met de universiteiten van Maastricht en Nijmegen. MMC is lid van de vereniging Samenwerkende Klinische Topziekenhuizen.

Recente artikelen