Helpen via chat

Array

De Stichting Telefonische Hulpdienst Limburg (STHL) hield ter gelegenheid van het veertigjarig jubileum een marathon-chatsessie van veertig uur via MSN Messenger. STHL-directeur Annet Schreurs geeft ruiterlijk toe dat ze een flinke misrekening gemaakt heeft. Bron: De LimburgerDe Stichting Telefonische Hulpdienst Limburg (STHL) hield ter gelegenheid van het veertigjarig jubileum een marathon-chatsessie van veertig uur via MSN Messenger. STHL-directeur Annet Schreurs geeft ruiterlijk toe dat ze een flinke misrekening gemaakt heeft. ,,Ik dacht dat we in het hele weekend zo'n honderd chatgesprekken zouden hebben, maar dat zijn er wel wat meer geworden.'' Inderdaad, na twaalf uur is het aantal gesprekken de vijftig al gepasseerd. Na 32 uur chatten zijn er meer dan 125 gesprekken geweest. Ook 's morgens al. Zes getrainde vrijwilligers zaten in Venlo en Heerlen klaar om met mensen over hun pro¬blemen te chatten. Vrijwilligster Nina heeft eerst voor de kindertelefoon gewerkt, en is sinds vijf jaar betrokken bij het internetgedeelte van de STHL. En dat is totaal anders werken dan via de telefoon, geeft ze aan. ,,Een chatgesprek is nog anoniemer dan een telefoongesprek. Ik denk dat bijna niemand van de chatters zou bellen.''

4 thoughts on "Helpen via chat"

  1. hallo !

    ik ben een vrouw van 51 jaar en ik werk sinds 2 jaar in de gezondheidszorg .
    mijn probleem is dat ik migraine heb en door dat ik zwaar in de overgang zit hebik het zo’n 2 x per mnd. Dat is verschrikkelijk balen maar dat hoort bij mij heb er ook medicatie voor en dat maakt dat ik het niet erger of vaker heb .
    ik doe mijn werk heel graag en met hart en ziel maar en nou komt het mijn jaar contract word daardoor niet verlengd !
    ik voel me heel verdrietig en weet niet meer wat ik moet .
    kan ik dan helemaal niet meer werken ?
    Hoe moet ik solliciteren ? kan toch niet verzwijgen dat ik dat heb ?
    daar staat tegenover dat ik als ik werk er ook echt ben ! ik werk in een woonzorgcentrum met demente clienten ! werk deze maand nog en dan moet ik een uitkering aanvragen !
    wie kan mij raad geven ?

  2. Hoi Ada,
    Ik heb met je te doen. Getver wat vervelend allemaal. Het enige wat ik je kan adviseren is, pak je overgangsklachten aan. Er zijn instanties voor die je goed kunnen helpen. Care for women is er zo een.

    Uit onderzoek blijkt dat vrouwen zich met de hulp van Care for Women daadwerkelijk beter voelen tijdens de overgang. Met andere woorden: de kwaliteit van de geleverde zorg is uitstekend. Mede daarom wordt de hulp van de Care for Women verpleegkundige door veel ziektekostenverzekeraars vergoed.

    Toch is het lastig om hier aan te geven of dat in jouw geval ook zo is. Of je de kosten vergoed krijgt, hangt er vanaf welke verzekering je hebt. Twijfel je? Bel dan gewoon even met je ziektekostenverzekeraar om het na te vragen.

    De Care for Women verpleegkundige is speciaal opgeleid vanuit zowel de reguliere als alternatieve geneeskunde. Zij neemt ook alle tijd voor je en kan je daarom heel gericht helpen met professionele adviezen. Je voelt je snel weer prettig en zeker, waardoor je optimaal kunt genieten van alle leuke dingen die deze tijd met zich meebrengt.

    De overgang is geen ziekte. Daarom zul je misschien merken dat jouw klachten door anderen al snel worden afgedaan als ‘aanstelleritis’. Van de Care for Women verpleegkundige zul je dat nooit horen. Zij weet als geen ander dat de overgang alles te maken heeft met bepaalde processen in je lichaam waar iedere vrouw op een bepaald moment te maken krijgt. Niet alleen omdat zij een gedegen opleiding als verpleegkundige achter de rug heeft, maar ook omdat zij aansluitend speciale scholing heeft gehad die specifiek ingaat op alles wat met de overgang te maken heeft. En natuurlijk omdat zij vrouw is.

    De Care for Women verpleegkundige neemt je serieus en neemt bij een afspraak ruimschoots de tijd om te luisteren naar de zaken die jou bezighouden. Van welke aard ze dan ook mogen zijn. Om een goed beeld te krijgen doet ze indien nodig wat testen met je of neemt ze een vragenlijst met je door. Aan de hand daarvan geeft ze je een persoonlijk advies omtrent de dingen die je zelf kunt doen om je in deze bijzondere fase van je leven zo optimaal mogelijk te voelen. Ook kan zij je adviseren over de verschillende mogelijkheden van behandeling, zowel vanuit de reguliere zorg als vanuit de alternatieve zorg. Hierdoor voel je je snel weer prettiger, zekerder en volop vrouw.

    Ook aan preventie wordt uitgebreid aandacht besteed. Als je wilt, kan de verpleegkundige tijdens het 2e of 3e consult je risicoprofiel op hart- en vaatziekte, borstkanker, en osteoporose in kaart brengen. Door middel van een healthcheck gaat ze je bloeddruk, cholesterol, glucose en longfunctie controleren. Misschien toch wel een fijn om te weten! Maar uiteraard beslis je zelf of je dit wilt, want je bepaalt zelf waar het consult over gaat.
    Hier vind je een verpleegkundige bij jou in de buurt

  3. Hallo, ik heb een dringende vraag in verband met de pil. Mijn vriendin en ik hebben gemeenschap gehad de dag voor ze menstrueerde. zij neemt de pil, en ik droeg een condoom. Toen de daad voltrokken was merkten wij vol verbazing dat het condoom gescheurd was. Dit was in haar pilvrije week, net voor haar menstruatie. De dag erna menstrueerde ze als normaal, dit gedurende 3 à 4 dagen. de vrijdag na haar menstruatie moest ze normaal gezien herbeginnen met haar pil te slikken, maar ze is dit vergeten en kon dit pas zaterdagavond doen. Nu zijn we bang dat ze is zwanger geraakt na die geslachtsdaad voor ze menstrueerde, want in het boekje stond er dat als ze tijdens haar pilvrije week gemeenschap had gehad, ze haar pil strikt moest herbeginnen. Wat ze dus niet deed, en zo een risico vormde om zwanger te raken. Help ons AUB !
    Groetjes, een bezorgd anoniempje

  4. hallo

    Ik heb graag en vraag!
    Wat is het gevolg voor verpleegkundige wat betreft fixatie?
    Wat is het belang van bijscholing wat betreft fixatie?

    vast bedankt voor het lezen!

Comments are closed.

Recente artikelen