Ding mee naar de Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2005

Array

De Nationale Zorgvernieuwingsprijs van ZonMw en het VSBfonds zal dit jaar gaan naar een vernieuwend project dat eenzaamheid in de Nederlandse samenleving helpt doorbreken. De organisaties willen zo meer aandacht vragen voor deze maatschappelijke problematiek. Tot 1 september 2005 kunt u uw projectvoorstel inzenden. De winnaar ontvangt maximaal 70.000 euro om het project uit te voeren.

Iedereen kan een projectvoorstel insturen. Verschillende invalshoeken zijn mogelijk: van jong tot oud, van dakloos tot chronisch ziek en van huisbezoek tot cursus. Uit de inzendingen nomineert de jury tien ideeën. De winnaar wordt bekend gemaakt in november, tijdens de Nationale Zorgvernieuwingsdag.

Thema
Alleen al van de vijfenvijftigplussers geeft eenderde aan eenzaam te zijn. Maar eenzaamheid is van alle leeftijden en kan iedereen treffen. Ouderen, maar bijvoorbeeld ook chronisch zieken, mensen met een psychiatrische aandoening, jonge asielzoekers, arbeidsongeschikten, dak- en thuislozen en kinderen die gepest worden. Eenzaamheid heeft weinig van doen met het aantal contacten, wel met de kwaliteit ervan.

Opvolger ZonMw Stimuleringsprijs
De Nationale Zorgvernieuwingsprijs is bedoeld om vernieuwende ideeën voor betere zorg en gezondheid een kans te bieden. Ieder jaar gebeurt dat rond een specifiek thema. De prijs is opvolger van de ZonMw Stimuleringsprijs. Vanaf 2005 zetten VSBfonds en ZonMw de prijs gezamenlijk voort onder de nieuwe naam Nationale Zorgvernieuwingsprijs.

Informatie
Kijk voor de criteria en het inschrijfformulier op www.nationalezorgvernieuwingsprijs.nl. Of bel met ZonMw, T. (070) 349 51 11.

Recente artikelen