Uittip van het Juliuscentrum: Festival Gezondheid

Array

Tijdens het Festival Gezondheid!! staat er op het Domplein te Utrecht een Middeleeuws dorp nagebouwd, waar je (zogenaamd!) gemakkelijk de pest, typhus of cholera kunt oplopen. Ook wordt er op een wagen het toneelstuk De Ingebeelde ziekte van Moliëre opgevoerd. Het dorp vormt een onderdeel van een festival waarin de verworvenheden van de hedendaagse gezondheidszorg centraal staan. Het festival speelt zich af op het Domplein en de Nieuwegracht te Utrecht. Tientallen acteurs in Middeleeuwse verpleegkundige en artsenkostuums lopen er rond. Er wordt uitgebreid gemusiceerd. Het Ministerie van Defensie toont ouderwetse en ultramoderne veldhospitalen. Wil je griezelen op het Domplein? Wil je lachen aan de Nieuwegracht? Wil je beseffen dat zorg in eeuwen is opgebouwd en nooit zo maar mag worden gereorganiseerd of wegbezuinigd? Kom dan wandelen in Utrecht: alleen, met partner, met kinderen, met collega’s, met vrienden of met buren. Wil je meer informatie?

Stuur een email naar [email protected] of surf naar www.gezondheid-utrecht.nl

One thought on "Uittip van het Juliuscentrum: Festival Gezondheid"

  1. Wat een vragen, ik wil alleen maar zwemmen…

Comments are closed.

Recente artikelen