Eervolle vermelding opleiding Slingeland

Array

Nijmeegse basis – artsen in opleiding, de zogeheten co – assistenten, hebben voor de tweede achtereenvolgende keer het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchemverkozen tot beste ‘co – schap van het jaar’. De studenten geneeskunde lopen behalve in de Achterhoek ook stage in het Riverengebied, Arnhem, Nijmegen en in verschillende Brabantse ziekenhuizen.

Na elke stage van acht weken leggen ze hun indrukken vast in een enquête die via hun Ko-raad uitmondt in de jaarlijkse keuze voor ‘co-schap van het jaar’.

De afdeling chirurgie van het Slingeland Ziekenhuis heeft de titel in de wacht gesleept. "Een leuke opsteker voor het ziekenhuis", reageert een blije chirurg Felix van Lammeren op de eervolle vermelding voor Doetinchem. Hij weet ook waarom de studenten het Slingeland als zo positief beoordelen: "Omdat we de tijd voor ze nemen, bij de beoordeling en de toetsing. Het zijn immers toekomstige collega’s, die willen we wat meegeven. En ze worden bij ons ook direct betrokken bij het werk en kunnen meteen aan iedereen vragen stellen. Het is hier met zeven chrirurgen minder hiërarchisch dan bijvoorbeeld een academisch ziekenhuis waar dertig chirurgen rondlopen."

Jaarlijks komen zo’n negentig Nijmeegse studenten naar Doetinchem voor hun stage als co-assistent op de afdelingen interne geneeskunde, chirurgie, gynaecologie en kindergeneeskunde.

Chirurgie wil het aantal stageplaatsen dit jaar uitbreiden van vier naar zes. Volgens Van Lammeren zal dat niet ten koste van de kwaliteit gaan. "Ook dan hebben we nog steeds voldoende tijd voor ze."
Bron: De diverse bronnen

One thought on "Eervolle vermelding opleiding Slingeland"

  1. Toevallig op internet kwam ik dit artikel tegen. Leuk Felix. Groeten ook aan Aly, Guus en Bregje.

    Jenneke Luten

Comments are closed.

Recente artikelen