Organon ontwikkelt medicijn tegen snurken

Array

Organon gaat samen met het Amerikaanse Cypress Bioscience een geneesmiddel ontwikkelen tegen slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen, waaronder snurken & apnoe. De farmaciedochter van Akzo Nobel hoopt eind 2006 in een vergevorderd stadium te zijn met de klinische onderzoeken. Financiële details zijn niet bekendgemaakt, wel dat de ontwikkelingskosten in beginsel gelijk worden verdeeld. Cypress brengt vooral kennis in en neemt het grootste deel van de ontwikkeling voor zijn rekening. Organon verzorgt de productie. Volgens Organon hebben in Europa en de Verenigde Staten tot wel veertig miljoen mensen last van korte onderbrekingen van de ademhaling tijdens de slaap, ook wel ‘obstructieve slaap apnoe syndroom’ genoemd, waar nog geen geregistreerd medicijn voor bestaat.

One thought on "Organon ontwikkelt medicijn tegen snurken"

 1. Er zijn een paar eenvoudige maatregelen om het snurken te verminderen / voorkomen.
  Middelen zoals een tennisbal in de pyama naaien, neuspleisters, electrische schokken of kinbanden om de mond gesloten te houden hebben meestal weinig effect. Ze hebben wel tot gevolg dat de snurker slecht slaapt en overdag moe is.

  Een aantal tips die wel helpen:

  • Vermijd alcoholgebruik vanaf twee uur voor het slapen.
  • Gebruik geen zware maaltijd vlak voor het slapen.
  • Stop met roken.
  • Streef naar een goed lichaamsgewicht door gezond te eten en voldoende te bewegen.
  • Zorg voor een regelmatig leefpatroon, waarbij eventuele slaap-middelen en kalmerende middelen niet meer nodig zijn.

Comments are closed.

Recente artikelen