Fout op website van ministerie VWS

Array

Vanochtend is Martijn er heel snel bij en meldt " Fout op website van ministerie VWS". En de eerste aanval op de campagne van de overheid is ingezet:

  • Fout op website van ministerie VWS: Op een website van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport staat ten onrechte dat fysiotherapie wordt vergoed via het basispakket van het ziekenfonds

Hier het artikel van NU.nl waar hij naar verwijst. Op een website van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport staat ten onrechte dat fysiotherapie wordt vergoed via het basispakket van het ziekenfonds. SP-kamerlid Agnes Kant spreekt van "een kanjer van een fout is in de voorlichting".
Op de website www.denieuwezorgverzekering.nl staat bij het overzicht van de aanspraken uit het basispakket, onder het kopje paramedische zorg: "Fysiotherapie, oefentherapie, logopedie, ergotherapie en dieetadvisering. Deze zorg omvat voor de verzekerden van achttien jaar en ouder de eerste negen behandelingen." "Was dit maar waar!", reageert Kant. "Blijkbaar is het allemaal zo ingewikkeld dat het ministerie het zelf ook niet meer begrijpt. Het ernstige van deze verkeerde voorlichting is dat mensen dan niet beseffen dat ze zich hiervoor moeten bijverzekeren." Kant vindt het niet verantwoord om de nieuwe zorgverzekeringswet "op korte termijn nog op een zorgvuldige manier in te voeren". Daarom pleit ze voor één jaar uitstel.
UPDATE:

Ministerie herstelt fout website
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft woensdag een pijnlijke fout op de website hersteld. Tot in de ochtenduren liet het departement ten onrechte weten dat fysiotherapie in het nieuwe basispakket zou worden vergoed. ,,Het was een ongelukje”, meldde de woordvoerder van minister Hoogervorst. Het Tweede-Kamerlid Kant (SP) vraagt zich af hoe dat het kon gebeuren. ,,Blijkbaar is het allemaal zo ingewikkeld dat het ministerie het zelf ook niet meer begrijpt.” Kant heeft over de zaak vragen gesteld aan de bewindsman. Het Kamerlid sprak van ,,een kanjer van een fout in de voorlichting”. Op de website www.denieuwezorgverzekering.nl stond bij het overzicht van de aanspraken uit het basispakket, onder het kopje paramedische zorg: ,,Fysiotherapie, oefentherapie, logopedie, ergotherapie en dieetadvisering. Deze zorg omvat voor de verzekerden van achttien jaar en ouder de eerste negen behandelingen.” Volgens Kant leidt fout tot ,,verwarring bij de bevolking, voor wie het allemaal sowieso al niet te volgen is”. Daarom is het onmogelijk op de korte termijn (per 1 januari 2006) een wet zorgvuldig in te voeren, aldus Kant. Het Kamerlid pleit nu voor een jaar uitstel.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Fout op website van ministerie VWS"

  1. De fout is inmiddels toegegeven en hersteld

Comments are closed.

Recente artikelen