Regionale zorg gaat werklozen werven

Array

ZorgSelect, het wervings- en selectiebureau van de regionale zorgsector, gaat de poorten openen voor langdurig werklozen.

Het bureau van de Werkgeversvereniging Zorgsector Twente/Oost-Achterhoek wil jaarlijks honderd mensen met een Individuele Reïntegratie Overeenkomst aan een baan helpen in een van de 65 aangesloten instellingen. Volgens werkgeverswoordvoerder Anton Oude Nijeweme is er een grote behoefte aan verzorgenden, helpenden en algemene functies in de zorg, van vmbo- tot hbo-niveau. ‘Bovenop de reguliere instroom vanuit de zorgopleidingen hebben de zorginstellingen in deze regio jaarlijks 1200 vacatures te vergeven’, weet hij. Daarvan zouden er zo’n honderd vervuld kunnen worden door werklozen die door een reïntegratiebureau klaargestoomd zijn voor werk. De zorginstellingen zelf zouden voor aanvullende (bij)scholing kunnen zorgen. De voorkeur gaat uit naar werkzoekenden met een zorgachtergrond, maar alle ‘IRO’s’ zijn welkom. Afgelopen week werd de eerste kandidate – een slachtoffer van de vuurwerkramp die al vijf jaar thuis zat – als verzorgende IG aan een baan geholpen.

Bij ZorgSelect kunnen alle mensen met een IRO zich rechtstreeks of via een reïntegratiebedrijf melden om opgenomen te worden in de databank.

Op die manier dingen ze ook mee naar de vele ‘verborgen’ vacatures in de zorg, die nooit in de krant komen of op de publicatieborden belanden.

Bron: Tubantia

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen