Aantal voedselinfecties stabiel

Array

Het aantal mensen, dat door verkeerd voedsel ziek is geworden, was vorig jaar ongeveer gelijk aan dat in 2003. De bacteriën salmonella en campylobacter blijven de grote veroorzakers van voedselinfecties.
Vorig jaar zijn bij de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) 601 meldingen van voedselinfecties binnengekomen, waarbij in totaal 1545 mensen ziek werden, meldden de inspectiedienst en het Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het verkeerde voedsel deed minder mensen in het ziekenhuis belanden dan een jaar eerder: 39 in 2004 tegen 51 in 2003.In de meeste gevallen zorgen voedselinfecties voor braken en diarree, maar ook andere klachten als buikpijn, koorts en bloed en slijm in ontlasting komen voor. Het komt volgens de VWA en het RIVM in Nederland maar zelden voor dat mensen overlijden omdat ze verkeerd of besmet voedsel hebben gegeten.
Bron: Voedsel en Waren autoriteit & ZIBB

One thought on "Aantal voedselinfecties stabiel"

  1. Tweederde vindt voedsel veilig genoeg

    Tweederde van de Nederlanders vindt dat het voedsel in de schappen en winkels voldoende veilig is. Twijfels over de veiligheid hebben zij soms nog wel bij kippenvlees, kant-en-klaarmaaltijden en vitaminepreparaten, meldt de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA).

    In algemene zin vertrouwen consumenten volgens de Consumentenmonitor 2004 de veiligheid van het voedsel.

    Minder negatief
    Ten opzichte van 2003 zijn consumenten zelfs iets “minder negatief”, aldus de onderzoekers. Blind vertrouwen in de goede kwaliteit van het eten loopt echter wel terug. Van de achttien verschillende voedingsgroepen als brood, groenten en fruit en snoep groeide het ‘volledig vertrouwen’ alleen voor babyvoeding en vitaminepreparaten. De rest daalde.

    Lees verder op zibb.nl / gezondheidszorg

Comments are closed.

Recente artikelen