Extra Europees geld voor aidsbestrijding

Array

58 Miljoen voor hiv-remmers Europees commissaris Michel (ontwikkelingssamenwerking) heeft 58 miljoen euro extra toegezegd aan het Wereldfonds voor de strijd tegen overdraagbare ziekten als hiv/aids, tuberculose en malaria.
Daarmee komt de Europese bijdrage aan de bestrijding van deze ziekten sinds 2002 op een totaal van 432,5 miljoen euro.

Hulp voor 220.000 mensen
Door de Europese hulp krijgen in Afrika nu 220.000 personen medicijnen tegen aids als hiv-remmers. Eind vorig jaar waren dat nog maar 130.000 personen.

Hulpprogramma’s
De rijkste landen hebben in totaal 3,5 miljard dollar (2,8 miljard euro) gestoken in het Wereldfonds, dat mede onder controle van de Verenigde Naties ruim driehonderd hulpprogramma’s steunt in 127 landen. Daarvan gaat ruim 60 procent naar Afrika. Van het totale fonds is ook 55 procent bestemd voor de strijd tegen hiv/aids.

Bron: ANP

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 thoughts on "Extra Europees geld voor aidsbestrijding"

  1. Erg Interessant i ga het nog een keer lezen

  2. reisbureau ervaringen

    Ik moet dit artikel nog een keer lezen om alles goed te begrijpen , maar bedankt voor de info

Comments are closed.

Recente artikelen