Parkeren Spaarne Ziekenhuis valt slecht

1
1110

Patiënten en bezoekers vinden het parkeertarief bij het nieuwe Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp veel te hoog. De meerderheid begrijpt niet dat er in een verder redelijk landelijk gebied zonder betaald parkeren ineens wel moet worden betaald voor ziekenhuisbezoek.

Dat blijkt uit een enquête van het Regionaal Patiënten en Consumenten Platform (RPCP). Aan het onderzoek hebben 430 mensen meegedaan in de meldweek die van 4 tot en met 8 juli duurde. Driekwart van de ondervraagden is patiënt, de rest bezoeker. Het RPCP heeft mensen vooral gevraagd naar de mening over het gebouw en faciliteiten. Het platform is tevreden over het aantal deelnemers.

Twee van de drie ondervraagden vinden het parkeertarief bij het Spaarne Ziekenhuis te hoog. Nog steeds, hoewel het in april al is verlaagd en er tevens aparte kortingen zijn. ,,In Haarlem begrijpen mensen dat je moet betalen in de stad, maar in Haarlemmermeer ligt dat anders”, verklaart Annemiek Nieuwstraten van het RPCP.

Vier van de tien ondervraagden vinden de bereikbaarheid van de centrale hal die op de eerste verdieping ligt, een probleem. Met name het buiten zonder overkapping wachten voor de lift vinden mensen onaangenaam. Anderen hadden de parkeerautomaat liever in het ziekenhuis aangetroffen.

Over de bewegwijzering in het nieuwe gebouw zijn negen van de tien ondervraagden tevreden. Het ziekenhuis werkt met kleuren en letters van verpleegafdelingen. De sfeer in het gebouw wordt als prettig ervaren. Eén op de drie kon geen rolstoel vinden.

Vrijwel iedereen vindt dat het ziekenhuis goed bereikbaar met auto of bus, hoewel de busverbinding vanuit Heemstede, Bennebroek en Hillegom soms te wensen overlaat. In het ziekenhuis kun je vanuit de centrale hal op de verpleegafdelingen kijken. Een op de tien vindt dat niets, terwijl een op de drie juist heel positief is. Meer dan de helft kent het informatiecentrum voor patiënten. Een op de vijf heeft daar tot volle tevredenheid gebruik van gemaakt.

Eén op de drie wil meer privacy aan de balie, één op de zes wil dat op de verpleegafdeling. Ook bij onderzoeken willen de ondervraagden meer privacy. Opmerkelijk is dat ondervraagden spontaan meldden zwaarmoedig te worden van zonwering die met mooi weer automatisch naar beneden gaat.

Het ziekenhuis maakt het parkeren niet goedkoper, zegt woordvoerster Simone Koops. Wel wordt de zonwering anders afgesteld en komen er voldoende rolstolen. De problemen met de parkeerautomaat en de winderige ingang zijn voorbij zodra de nieuwe parkeergarage in november klaar is.

Bron: Haarlems Dagblad

Vorig artikelHoogervorst opent nieuw Orthopedisch Centrum
Volgend artikelPersoneel ambulance wil steekvest
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

1 REACTIE

 1. Vandaag met mijn dochtertje naar de dagbehandeling geweest.
  En ik moest 12 EURO betalen, waar haal ik dat geld vandaan. Had gelukkig nog net genoeg op mijn rekening staan. als het en paar dagen later geweest was, had ik het niet kunnen betalen.
  Wat een enorme hoeveelheid geld.
  Echt scghandalig.
  Er zou een maximum moeten zijn van rond de 5 euro.
  Ik begrijp heus wel dat het geld kost om te parkeren,maar dit is echt te gortig.

  Wat nu als je kind gronisch ziek is, heb je toch snel een probleem.
  Echt heel erg duur.

  Ik hoop dat er binnenkort verandering voor komt

Comments are closed.