Medische klachten, rij een Toyota?!

Array

Zittend in de auto met je handen aan het stuur wordt tegelijkertijd even je bloedsuikergehalte gemeten. Is dit vreemd? Volgens Toyota niet. Jim Press, president van Toyota’s U.S. division, vertelde onlangs aan MSNNBC de nieuwe mogelijkheden van de auto. Niet alleen ziet Jim Press mogelijkheden voor het meten van je bloedsuikergehalte. Hij wil zelfs een stap verder gaan. Terwijl de bestuurder van de auto rijdt, wordt ook zijn temperatuur en bloeddruk gemeten. Op basis van de uitkomsten wordt de kleur van de koplampen aangepast, zodat andere automobilisten de gezondheidstoestand van de rijder kunnen zien. Press zegt daarbij: "It would give other drivers on the road a signal on which cars they must stay away from.Hij denkt dat het slechts nog een paar jaar duurt voordat dit soort mogelijkheden werkelijkheid worden.Waarom?
De vraag, die volgens mij, gesteld kan worden, is of we hier op zitten te wachten. Ok, ik was vroeger fan van Knight Rider, maar als ik in de auto zit, hoeft niet perse mijn gezondheidstoestand gemeten te worden. Mocht dit wel gebeuren, dan vind het fijner dat de auto mij waarschuwt dan mijn medeweggebruikers. Of kent de auto dan een KITT-cruise-control die mij rechtstreeks bij de spoedeisende hulp van het ziekenhuis aflevert?
(Via weblog Medgadget)

One thought on "Medische klachten, rij een Toyota?!"

  1. Voor mensen met epilepsie zou een zelfsturende auto wel handig zijn. Als de auto zichzelf aan de kant van de weg zet als de bestuurder een aanval heeft, lijkt me dat handig. Zoiets kun je natuurlijk ook voorstellen bij iemand met een hart- of hersenaanval.

Comments are closed.

Recente artikelen