Verslag Zorglogmeeting

Array

Gisteren hebben we met veel enthousiasme geluisterd naar de verhalen van oa Frank Meeuwsen & Marco Derksen. Een zeer gevarieerde groep mensen waren aanwezig om wat meer te horen over bloggen en wat dit voor de zorg kan betekenen. Er waren mensen uit de zorg en mensen die niet werken in de zorg. Er waren blogger en niet-bloggers. Kortom een gevarieerd gezelschap. Zelf was ik bijzonder blij met vertegenwoordiging van de Nederlandse vereniging voor E-health. Omdat ik vind dat zij in de toekomst een belangrijke rol kunnen spelen voor Nederlandse zorgaanbieders. Na de inleiding heeft docent in 15 minuten uit de doeken gedaan wat bloggen is en hoe eenvoudig je dit met bijvoorbeeld een account van www.punt.nl kan opzetten. ( Red. De interface van www.punt.nl is zeer gebruiksvriendelijk )Hierover kan je meer lezen op de website van onze eigen redacteur Martijn Hulst.
De avond begon met een inleiding. In zo’n 15 minuten werd een snelcursus webloggen. De docent legde de deelnemers eerste de verschillende op op een weblog uit en daarna liet hij zien hoe je zelf een bericht kan maken. Daarnaast deed hij uit de doeken wat nu de kenmerken zijn van een weblog en waarom een weblog een weblog is. Zo is een weblog verzameling met korte vaak scherp geschreven artikelen met een chronologische volgorde, waarop je als lezer de mogelijkheid heb om op te reageren.
Na de snelcursus vertelde wij wat meer verteld over het bloggen in het algemeen en het waarom en heeft hij de link getrokken naar de geschiedenis door dieper in op het het effect van de snelheid van publiceren. Met name het voorbeeld van Michael Servetus (1511 -1553) en het verhaal van zijn boek The Cristianismi Restitutio was op z’n minst opvallend te noemen.
Frank Meeuwsen van Rhinofly & Frank-ly.nl deed hierna een presentatie en maakte met goede voorbeelden duidelijk dat je Weblogs niet langer meer mag negeren. Op de vraag Ja/Nee ? Kwam dan ook het voorspelbare antwoorden.Niets doen is geen optie.Hou de blogosfeer in de gaten via bijvoorbeeld de van zoekmachine van Ilse/web-log.nl, technorati, feedster en blogpulse. Wat kan je als ondernemer nog meer met een log? Je kan er op adverteren. Want de vindbaarheid van blogs is vele malen hoger dan dat van normale websites. Sponsoren is ook een optie. En last but not least. Je kan zelf een blog beginnen. Om de presentatie van Frank (.pdf) nog eens te bekijken moet je even hierheen (.pdf) surfen. Daar vind je dan ook enkele voorbeelden van verschillende medische weblogs.
Na een stelling van Marco Derksen van MarketingFacts.nl kwam de discussie pas echt goed op gang. Hij vroeg zich af wat de medische wereld moet met de publicatie van onbetrouwbare medische informatie op internet. En uit de discussie blijkt dat dit onderwerp nog verder ontwikkeld dient te worden. Bijeenkomsten zoals deze en inspanningen van de Nederlandse vereniging van E-health zijn nodig om dit fenomeen ook voor de zorg nog handen en voeten te gaan geven.
Er zijn wat problemen met het downloaden van de presentaties. In een dag waren we al door de bandbreedte heen. We lossen dit probleem zo snel mogelijk op![tag:zorg][tag:blogosfeer][tag:e-health]

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen