Kiesbeter the sequel returns! Blogstorm in de maak?

Array

Daar zijn we weer met www.kiesbeter.nl. Geenstijl maakt vandaag ook melding van kiesbeter. Voor ons was Kiesbeter al lang nieuws en staat als sinds deze zomer op de stip op nummer in in de lijst van de meeste lelijke, dure en slechte site over het nieuwe zorgstelsel. Maar goed, was de website deze zomer alleen nog inhoudelijke slecht. Nu is hij ook nog een foei lelijk en dat voor het luttele bedrag van slechts 16 miljoen euro. Wil je het allemaal nog even nalezen. Hier had Martijn het al over het logo. Hier, Hier Hier & Hier was er al genoeg te lezen over het fiasco wat Kiesbeter heet. En niet alleen Geenstijl heeft de website gevonden. Ook Metro is van de partij met een artikeltje. Nog geen week geleden zaten we in Amsterdam te praten over een blogstorm en voila daar is ie dan…. Een heuse blogstorm. [tag:kiesbeter][tag:blogstorm]

17 thoughts on "Kiesbeter the sequel returns! Blogstorm in de maak?"

  1. Heb je nog meer tekst Rob, of blijft het deze keer alleen bij wat linkspam?

  2. Sjemig… kostte die site 16 miljoen euro. Zijn dat alleen de site kosten of ook de promotie, e.d.? Al met al blijft het veel geld.

  3. Vandaag komt de minister ook nog met een nieuw initiatief. de Baliekaart: Alhier het betreffende persbericht 

    Minister hoogervorst deelt eerste ‘baliekaart’ zorgverzekering uit Vanochtend heeft minister Hoogervorst (VWS) de eerste exemplaren van de ‘baliekaart zorgverzekering’ uitgereikt aan medewerkers van de polikliniek Interne Geneeskunde van het Medisch Centrum Haaglanden. De kaart bevat antwoorden op vragen over de nieuwe zorgverzekering die op 1 januari 2006 ingaat. Zorgverleners en baliemedewerkers in de zorg kunnen de ‘baliekaart’ gebruiken om patiënten te informeren over bijvoorbeeld de verschillende polissen, de vrijheid om te kiezen voor een zorgaanbieder en de vergoeding van zorg. Patiënten die vragen hebben waar niet direct antwoord op gegeven kan worden, worden doorverwezen naar Postbus 51. Naast de ‘baliekaart’ zijn er ook folders uitgereikt over onverzekerden. Studenten en uitzendkrachten leveren de komende dagen de baliekaarten en folders af bij alle balies van ziekenhuizen in Nederland. Huisartsen, fysiotherapeuten en andere zorgaanbieders krijgen het materiaal per post. Bron: MinVWS.nl, 17-11-2005, Persbericht

  4. Nu ook op Marketingfacts een item hierover. Het begint al echt een beetje op een blogstorm te lijken

     

    http://www.mediafact.nl/comments.php?id=10531_0_1_0_C 


    Health is not valued till sickness comes!

  5. En welke rukmussen hebben de site gebouwd? LEMZ

    03/05/05

    LEMZ WINS KIESBETER
     
    We are proud to announce our first government client: RIVM / Kiesbeter. Based on a pitch proposal, the RIVM has chosen to work with LEMZ on the marketing communication strategy for KiesBeter.
    KiesBeter.nl is an important governmental initiative in the changing health care system. Further marketing communication development is scheduled for the next months.

    Iemand nog op zoek naar en goed betaalde Job ?

  6. Wil jullie deze geweldig reactie van een GS-reaguurder niet onthouden (Peebee)

    Gelukkig is de site wel volledig conform Drempels Weg!

    Ik citeer:
    [kop_logo.gif] [kop_superh_01.gif]
    [huisje_01.gif] home [dropdown_pijl.gif]
    [a_01.gif]-Submit [a_ro_02.gif]-Submit [a_03.gif]-Submit
    [WebLife.asp?clientid=15101&pageid=0&pixel=yes]

    SUBMIT WAT ?????? ALT-TAGS HEREN, zeker bij sites als deze

     

  7. Zelf diverse links werken niet, op de site mankeert het dus niet alleen aan de inhoud maar ook aan de layout en de techniek.  Pffffffffffff  "SERVER ERROR"

    Daarnaast is de presentatie van kiesbeter.nl op het congres Digitaal Gezond eind mei 2005 ontluisterend: http://ws5.e-vision.nl/congres/files/7 Van Google naar Favorieten..pdf. Vooral sheet sheet 29  is nogal schokkend. Een website voor zoveel geld verbouwen met slechts 1000 bezoekers per dag. Inmiddels in de link down…..teveel bezoek 😉 

  8. het ligt nu bij de pvda 😉

    http://www.webwereld.nl/articles/38395 

  9. ik ben trouwens erg benieuwd naar het bestek en de offerte die erbij horen, ik mag aannemen dat dit project iig fatsoenlijk aanbesteed is.

  10. En de server om 18-11-2005 10:16 doet ie het niet meer in ieder geval.

  11. met dank aan marketingfacts

    Statistieken zijn alweer een half jaar oud maar ook de Alexa-statistieken (ja ik weet het) laten niet zien dat er daarna veel meer traffic is bijgekomen. De pieken in de statistieken zullen wel de offline campagnes zijn geweest!?

     

    Geschreven door: Sunny aan Friday 18 November 2005 @ 09:56 AM

  12. @ Jessica,

    Woordvoerder Kuik van het Ministerie van VWS zegt in webwereld daar het volgende over: De site zelf heeft een paar ton heeft gekost, en dat het vooral de achterliggende systemen en databases zijn die zoveel geld hebben gekost. De grootste kostenpost was een systeem om patiëntenervaringen te verzamelen.

    En die systemen voldoen dus bij veel bezoek op de site zoals vandaag ook niet want om de haverklap ligt de site eruit. Iemand al rooksignalen gesignaleerd daar in vanuit de richting Bilthoven?

  13. Op Ebase worden we ook al aandacht voor dit onderwerp. En ook aandacht voor deze kwestie bij Geenstijl

     WebWereld, Dagblad Metro (pdf), Medicalfacts.nl, Marketingfacts


    Health is not valued till sickness comes!

  14. de aanvraag voor de opdracht ZOU hier ergens in moeten staan:
    http://ted.publications.eu.int/official/Exec?DataFlow=ShowPage.dfl&Template=TED/extended_search# hier staat hij nog niet bij.

  15. !6 miljoen en niet eens de zonder fouten in HTML en in de CSS.
    Zie http://snipurl.com/k1un en http://snipurl.com/k1up

  16. Volgens de NOS heeft de site geen 16 miljoen euro gekost, maar ergens tussen de 300.000 en 500.000 euro. De rest van het bedrag wordt gebruikt om de consument op allerlei manieren te informeren. Zie NOS.

Comments are closed.

Recente artikelen